Nevím proč bych si měl kupovat Znojmia okurky z Turecka za 75 Kč, to si radši koupím v Lidlu okurky z Turecka za 28 Kč.
Prý že většina výrobců okurek ve Znojmě zanikla při znárodňování? A co proslulá znojemská Fruta, která zpracovávala veškerou zeleninu z regionu ještě v 80. letech 20. století a byla rozkradena při privatizaci? Co znojemský Lacrum, který zpracovával mléko a vyráběl mléčné výrobky, v 80. letech dostal tehdejší moderní technologie a pak byl rozkraden? Co znojemský Motorpal, který patřil pod jihlavský a dělal přesná vstřikovací čerpadla? Co Keramika, která vyráběla sanitární keramiku a velký obuvnický závod? Co Strojobal, který vyráběl plechovky atd. Je pravda, že znárodňování udělalo velké škody. Ovšem tzv. privatizace a následné zničení velkých podniků ve Znojmě, které zaměstnávaly množství lidí i z okolí se mu vyrovná a v mnohém předčí.
Přesně tak
To co se vydává za Znojemské okurky Znojmia je hnus. Pokud budou s chutí jako za socializmu, tak jsem ochoten si připlatit. Jenže, kádě z octárny se prodaly do Francie a znojemská octárna zavřela. Předpokládám, že kádě byly naočkovány specifickými kvasinkami a ty současně kvasily na bukových hoblinách. Takto zanikl světový poklad.
Znojmia okurky?, když je na nich napsáno vyrobeno v Turecku, uvnitř jsou nahnilé , polámané a cenovka kolem 60Kč. Jak jsem patriot Českých výrobků, tak klidně ať krachnou.
Dle Deníku.cz : ,, Znojemské okurky vyrábí Turci: legendu hýčkají lidé v kuchyních
Zdroj: Odkaz "
Od otištění článku v Deníku.cz uplynuly dva roku a vše je jinak......
Norové již dříve koupili fabriku i značku Znojmia. Věřím, že se ve Znojmě budou okurky pěstovat i konzervovat dále. Třeba pod značkou "Znojemské okurky".
To je tak, když všechno prodáváme zahraničním investorům a pak pláčeme, že to končí. Nejhorší je, že tato firma koupila i značku a byl tu jiný článek kde se jasně píše, že pod značkou Znojmia se budou vyrábět a prodávat, ale jinde. U nás přijdou lidé akorát o práci.
No vždyť ČR přece zničí každou výrobu ve všech oblastech, která vyrábí finální výrobky s větší či velkou přidanou hodnotou. Už máme kde brát, tak to odnesou i okurky. Jsme přece jen a pouze montovnou Evropy, tedy houby přidaná hodnota a tím pádem prázdná státní kasa. Jenže tohle vláda neřeší, že jo.....a aby tomu dali korunu, tak ani cizí firmy zde podnikající ani nezdanujeme jako to dělají běžné v jiných státech. To jsme ale velkorysí.....my peníze nepotřebujeme a když tak se vrhne na občany. . .. fakt je mi zlé z nich...
Jsem z toho nějaký zmatený,snad před 3 lety byla výroba převedena do Turecka?Kupuji různé okurky...z PLR,z Kaufu atd.Ale ty znojemské mají nejlepší nálev!
Orkla ty okurky pestuje? je to konzervarna, okurky je otazka tak jednoho mesice a je pro ne hotovo, snad je zivi i neco jineho.
V posledných letech nestojí za nic. Jejich kvalita dávno pominula.