noční košili denně a v létě spotřebuji i tři a kabát prošívaný se klidně pere
"Utěrky, které přijdou v kuchyni do styku například se syrovým masem nebo neomytou zeleninou, mohou obsahovat nebezpečné zárodky bakterie E. coli."
Krájíte maso, ruce si jen opláchnete ve studené vodě a utřete.
Podobně např nůž nedostatečně umyjete a utřete do utěrky.
Už dává smysl?
Ach jo, opravník:
40°C fakt je k zabití většiny mikroorganismů málo!
Např Escherichia coli- nejběžnější náš mikrob ve střevech a zároveň bakterie způsobující vážná onemocnění, snese až 48 °C!
Na likvidaci Staphylococcus aureus potřebujete minimálně 60 °C.
...
Já tedy se spodním prádlem a kalhotami od pyžama mívám po čerstvém vyprání vždy problém, neboť nevím v tu chvíli kde je předek, a kde zadek.
Naštěstí následující den to vždy bezpečně poznám...
Kabát dám do čistírny a prošívanou bundu vyoeru ve studené vodě.
Spodní prádlo nenosit a usteris za vodu
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Napsala jste to hezky. Souhlasím. 😇