1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

noční košili denně a v létě spotřebuji i tři a kabát prošívaný se klidně pere

Před 6 měsíci

"Utěrky, které přijdou v kuchyni do styku například se syrovým masem nebo neomytou zeleninou, mohou obsahovat nebezpečné zárodky bakterie E. coli."

  • Někdo utírá syrové maso a neomytou zeleninu do utěrky? Utěrka je, pokud vím, na umyté nádobí; na ruce ručník. Nebo že by někdo věšel utěrku hned nad dřez, kde něco myje? To mi přijde jako dost divné předpoklady. Ledaže by i třeba boty dával na stůl... ale v takové domácnosti už toho tyhle rady asi moc nezachrání. 🙂
37
Před 6 měsíci
Miroslava Halžová

Krájíte maso, ruce si jen opláchnete ve studené vodě a utřete.

Podobně např nůž nedostatečně umyjete a utřete do utěrky.

Už dává smysl?

Před 6 měsíci

Ach jo, opravník:

40°C fakt je k zabití většiny mikroorganismů málo!

Např Escherichia coli- nejběžnější náš mikrob ve střevech a zároveň bakterie způsobující vážná onemocnění, snese až 48 °C!

Na likvidaci Staphylococcus aureus potřebujete minimálně 60 °C.

...

1
Před 6 měsíci

Já tedy se spodním prádlem a kalhotami od pyžama mívám po čerstvém vyprání vždy problém, neboť nevím v tu chvíli kde je předek, a kde zadek.

Naštěstí následující den to vždy bezpečně poznám...

3
Před 6 měsíci

Kabát dám do čistírny a prošívanou bundu vyoeru ve studené vodě.

3
Před 6 měsíci

Spodní prádlo nenosit a usteris za vodu

5
Před 6 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 6 měsíci
Květa Korchová

Napsala jste to hezky. Souhlasím. 😇

4
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt