Těch smutných zpráv je čím dál víc.
Revoluci v topení jsem doma zahájil už před značným časem, ale i dík na Ministerstvu životního prostředí připravovanému zálohování PET-flašek a všelijakým výmyslům vlády čím dál více propadám skepsi.
Já vybíral ze žlutých kontejnérů do velké modré IKEA tašky PET-flašky a ty jsem doma plnil pilinami, co mi nechává soused co má prosperující truhlářskou dílnu, a jemuž chodím občas pomáhat s úklidem. Naplněné flašky jsem pak zalil vyjetým olejem co mi zdarma nechává další soused co má v obci autodílnu, a nemusí jej tak někam vyvážet k likvidaci.
A dík tomuto topivu se mi za chladných podzimních a zimních večerů rozzářily odtahové roury od kamen natolik, že jsem ani žárovky rozsvěcet nemusel, takže jsem nejen ušetřil na eletrice, ale ještě jsem si při tom přečetl starší noviny a časopisy, které jsem vybíral z modrých kontejnérů, kam je odkládají odpad pečlivě třídící sousedé.
A ten papír jsem pak ještě roztřídil podle kvality papíru, tak že část jsem rozstříhal a rozřezal na odpovídající rozměr k použití na WC, část pak je k použití na podpal v kamnech a zbytek jsem jednou za čas, když toho bylo více svázal a odnesl do Sběrných surovin z čehož ještě nějaká ta korunka kápla.
Ha, ha už vidím jak někdo tahá 30 PET lahví zpět. Větší blbost nevymyslíš. Myslím že současné třídění je dostačující.
Moc pití nekupuji, tak dvě minerálky za měsíc a nosit to zpět nebudu, něco jiného by bylo, kdyby byly ve skle, ale stejně mám kontejner blíž, než nějakou velkou prodejnu, chodím do koloniálu přes ulici
Ministerstvo predstavilo detaily ale to same ministerstvo to zamitlo zajimave