Dnes se krade úpně všechn. Nám se před domem nedávno ztratila lavička, někdo ji asi potřeboval domů na zahradu. Dali nám sem novou, ale pro jistotu ji zabetonovali.
Sousedka mně vyprávěla, že u nich na letním bytě jim pošel pejsek a tak ho zakopali u nedalekého lesíka a dali mu tam dva obrovské kameny. No a ty se přes noc ztratily....že by na skalku?
Jo, taky mě to extra štve, před barákem se nám jich povaluje dost. Přivezou nákup, ale už nikdo se neobtěžuje, je odvézt zase zpátky. Foukne pořádně vítr a už jsou hezky obouchaná auta tady. A nebo se vozík občas nečekaně objeví na cestě večer - to je pak překvapení pro řidiče. Možná teď v nich budou vozit ty zálohované PETky zpátky,
když to bude takové terno 😐
Stalo se mi, že jsem šel na kupovat do Kauflandu na Vypichu a nebyl venku ani jeden košík, tak jsem si říkal, proč je tam takhle pozdě večer narváno ? Ale kdež, všechny vozíky přes minulou noc ukradli. Jinak proč se nákupní košíky ztrácejí ? Lidé si z nich dělají grilovací mřížky na barbeque.
Já je tedy přímo nekradu, ale jen si je vypůjčuji.
V mnou oblíbeném hýpermárketu mají hned za vchodem oddělení s ovocem a zeleninou. A zde zpravidla nakupující ženy a babky pečlivě probírají ony plodiny aby domů přinesly jen to nejlepší a svým odstaveným nákupním vozíkům nevěnují ani trocha pozornosti.
A tak po vstupu do prodejních prostor si zde nějaký z nich vyberu a rychle s ním odjíždím do vnitřních prostor, kde si nakupuji zboží které mám dle akčních a slevových letáků sepsáno na pečlivě zpracovaném seznamu a následně pak s takto naplněným nákupním vozíkem zamířím k pokladnám.
A po zaplacení a uložení nakoupeného zboží do tašek se vydávám s oním vozíkem ven, kde jej poctivě vrátím do řady zde stojících těchto pro další zákazníky připravených vozíků.
A zde si prožívám pak ještě chvilku napětí, cože mi z příslušného otvoru po zapojení řetízku vypadne za minci.
A tuto hodnotu si pak odečtu z celkové částky zaplacené za onen nákup a tím ještě ušetřím.
A to jak za námahu, kterou bych musel vynaložit kdybych vozík tlačil zvenčí až do prodejních prostor, tak i tuto vypadlou minci beru jako určitý finanční bónus.
Jednoduchy, zvysit zalohu na 50 kc a nechat nekoho ty voziky vozit zpet za ty zalohy. V rakousku to tak funguje. Dovezete si nakup v pohode domu a brigadnik prochazejici obci ho za tu zalohu odveze zpet. Kdyz denne zvladne 50 voziku, ma 50 € v kapse. Komu se to nechce tahat v ruce a je liny ten vozik zase odvezt, tak poplatek 50 kc je myslim primereny za takovou sluzbu…
Malému rohlík dám,když ho načtu na scengo tak mám určitě v úmyslu ho zaplatit,pokud mi obchod řekne že mu to vadí,koupím si jeden rohlik,zaplatím ho kartou a s účtenkou půjdu dovnitř i s rohlíkem a příště už tam nepůjdu nakupovat .
Statisíce? Ti to mají setsakra dobře spočítaný a zaplacený.
Mě se v markerech ztrácejí desetitisíce ročně na nekvalitním a předraženém zboží. A co teď?
Lidl nabizi vcerejsi pecivo kazde rano ve sleve a je to humbuk
No jó jaká vláda taký lid.!!!