Tohle je u nás prostě hluboko zakořeněný problém - občan/pacient je považován á priori za hlupáka, kterého je nutné omezit a chránit proti jeho vůli. Už se těším jak budou praktičtí lékaři nadšení, až za nimi budou relativně zdraví lidé (včetně mě) běhat pro recepty na běžné léky an tenzní bolesti hlavy. Bez alespoň Migralginu bych si musel tak 3x do měsíce brát neschopenku. Stačí velká změna tlaku, zapomenout se dost napít, nebo se jednou špatně vyspat..(nebavíme se o klasické migréně, kde jsou z dobrých důvodů léky na předpis - Sumatriptan). Ale kombinace kys. acetilsalicilová-paracetamol-kofein je zázrak. No snad mi SÚKl blahosklonně nechà ve volném prodeji aspoň paralen a šumivý aspirin a stát nezakáže kávu, protože půlka paralenu 500, půlka šumáku a jedno espresso dělá to stejný 🙂 Všímám si, jak jsou hlavně Američani překvapení, že tu ve volném proseji neseženou prakticky žádné účinné léky. Ovšem hlavně, že jsou lékárny plné zbytečných nefunkčních doplňků a homeopatik (rozuměj vody s cukrem). Dělujeme všemocnému SÚKLu, za to že utahuje šrouby a bdí nad tím, aby si náhodou někdo nepomohl bez doktora. Na co má vůbec lékárník mít Vš, když může prodávat volně akorát mast na suchou patu, vitamin C a (zatím) ibuorofen...
Opět další regulace a omezení. Kdyby jste raději řešili dlouhodobé výpadky některých léků... Ale omezovat nás je jednodušší, že?
Tady nejde o nadužívání, ale o peníze. O peníze jde vždy v první řadě. Ostatní jsou jen povídačky.😎
Tímto zatížíte opět lékaře, nebylo by jednodušší balení které chcete dát na recept adekvátně nadcenit?
To jsme to dopracovali, bezva ! Většinu léků zkoupili UK a posílali domů.
Teda vetsi blbost jsem uz dlouho neslysela...
A UK znamena United Kingdom, coz je Velka Britanie, Vy myslitelko.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Získají tím lékárny. Menší balení pochopitelně vyjde v průměru dráž. Stejně jako u jiného zboží.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Pokud dáme vše s paracetamolem na předpis, zhroutí se systém praktické péče a nepomůže ani erecept. Doktoři budou jen psát paraleny na teplotky a slutečně nemocní akorát umřou při čekání na péči. Bohužel vím, jak SÚKL funguje. Neschopné tesilové báby, trochu jako na poště, jen s vysokou školou.