1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíciUpraveno

Mám okna na jih a tak jsem si tu folii ,jen tak na zkoušku , asi před 6-ti lety v Lidlu koupil .

Má rozměr 220x75 cm ,pohltí až 70% tepla , 99% UV záření ,zatmavení skla je 26% ,z venku neprůhledné.

Cena cca 150 Kč ,slouží dodnes .

8
Před 6 měsíci
Miroslav Steller

Také mám okna na jih a žádné blbosti tam lepit nebudu. Naopak, roztahujeme záclony a když svítí slunce tak tuplem, sluníčko vyhřeje celý byt a ušetří na topení. Fólie? nechápu jak může šetřit na topení, když mi zabrání slunečním paprskům.

15
Před 6 měsíci

Tak to by mi zajimalo kde vzal autor cenu od 200kč za folii o rozměru 1,5x1,5m ! To je celkem 2,25m a tedy cena73Kc bez dph za m2 termoizolační folie ktera brání úniku tepla z interiéru ? Takovato tepelně izolacní folie stoji 5-10x vice. Za další radí že si může autofolii instalovat kdokoli sám ? Přečtěte si vyhlasku min dopravy ! Toto mohou pouze proškolené a autorizované firmy které znaji vyhlašku a musí použít pouze folie s homologačním číslem schvalenym min. dopravy ! Přesně z důvodu aby si kdokoliv nenalepil na okna automobilů COKOLIV a nezpůsobil s tím špatným průhledem nehodu se zraněním, smrtí a hmotnou škodou ! P. autore smažte okamžitě takoveto nebezpečné hoaxy z netu protože nabádáte lidi k něčemu co je proti legislativní lživé a nebezpečné

1
Před 6 měsíci

No nevím folie jsme na jaře nalepili o snadné instalaci se ale nedá mluvit utvořili se tam bublinky které nešli zcela odstranit ale možná ta folie nebyla dost kvalitní nebo jsme to dělali špatně.

K tomu UV Odkaz

podle toho článku není možné se přes sklo opálit takže v tomto ohledu je folie zbytečná.

Nejlepší by byla folie která by v zimě působila jako izolant a přitom propouštěla viditelné světlo a infra záření dovnitř a v létě by naopak infra záření a nadbytečné světlo odrážela. Při současném stavu poznání toto asi není možné.

3
Před 6 měsíci

Folie na okna jsem zakoupil a nainstaloval před třemi lety, chystám se je sundat, nic jsem neušetřil, okna propouštějí teplo jako předtím a ještě se takto okna špatně udržují a hůře vypadají...nedoporučuji.

10
Před 6 měsíci

Blbost.

Nalepte si na okna fasádni polystyren tl min 150 mm, popř. okna rovnou vybourejte a zazděte. A přes zimu ušetříte na cestu kolem světa pro čtyři osoby.

5
Před 6 měsíci

Radši přiložím do zakázanýho kotle, igelit at si dá ten spisovatel na hlavu.

14
Před 6 měsíci

ZVÝŠÍ soukromí jen přes den, v momentě kdy rozsvítíte jste jak ve výloze snad ještě víc než bez folie.

6
Před 6 měsíci
Simona Pourová

Máte pravdu .

Když večer rozsvítíte , tak to "kouzlo " neprůhlednosti zvenčí zmizí a stejně jako když na oknech žádnou folii nemáte to vyřešíte zatažením závěsů nebo žaluziemi . 🙂

4
Zobrazit další reakci
Před 6 měsíci

Co ušetříte na topení to prošustrujete za světlo .

25
Před 6 měsíci
Petr Linder

Přesně tak! Měli jsme je pět let a šly do pryč! Lepší jsou předokenní rolety. Osobní zkušenost.

17
Zobrazit další reakci
Před 6 měsíci