V sousedství máme rodinnou pekárničku s obchůdkem. Mimo svých výrobků, které jsou hlavním artiklem , prodávají i další potřebné potraviny.A odjakživa za hotovost. Přesto se tam setkávám s lidmi, co se velmi diví a někdy i dost nevybraným způsobem komentují fakt, že prostě ty dva rohlíky nebo koláče kartou nezaplatí. Několikrát jsem byla svědkem slovních urážek na adresu majitelů nebo prodavačky.Posměšky, rázu kde se to ocitli, zda v době kamenné jsou ještě mírné.Dodám ještě , že se jedná o projíždějící lidi kolem autem.Ne usedlíky.
Podotýkám, že u nás ani v sousední obci není bankomat a karty přijímá jen 2km vzdálený obchod řetězce Hruška.
Myslím, že platby hotovostí alespoň v tomto případě není takový prohřešek. Naopak. Jsme za to vděčni. Kartou mohu platit v supermarketech, pokud jedu na větší nákup.Což se v mém věku děje už jen zřídka. A jezdit do města kvůli nějakém akci slevové se mi opravdu nechce. To nechám těm mladším.Třeba rodinám s dětmi, které mají problém vyjít z výplat. Takže hotovost bych v obchodech až tak nezavrhovala.
Tet sem kupoval kolo v Brně obchodník mně poprosil že za rohem je bankomat že ušetří 2% gdyz je bankomat v blízkosti proč nevyhovet ale být někde dal tak platím Kartou.
Bych mu rekl at mi ti 2% zlevni a srl bych vybrat
Ti co se rozciluji maji pravdu ja uz neplatim penezi nejmene 5.let nikde a za nic ani za par rohliku vazena
Jebst penize zlate rychle bezkontaktni platby
Jen tak dal.
Zpátky na stromy?