U Kauflandu si rovnám zboží do tašek před odchodem a stane se mi, že mám účtenku na dně tašky. Spíše z legrace jsem si stěžoval u obsluhy, že mě protiprávně zadržují. Zajímalo by mě, jaké mají zdůvodnění.
Já chodím nejvíc do Kauflandu a tam mi samoobslužné místní pokladny za hotové velmi vyhovují. Akorát se na ně často musí čekat ve frontě, zatímco na pokladnách jen na kartu bývá často prázdno.
Samoobslužné pokladny a zvláště pak mobilní aplikace považuju za dobré a kde to jde, všude je využívám. Zboží mohu dávat z regálu rovnou do tašky, mám kontrolu ceny, takže nemůže dojít k záměně podobného nebo nezlevněného zboží, odbavení je nejčastěji bez čekání. Drobnou nevýhodou je nejednotnost obsluhy a časté kontroly. Ty jsou ale pochopitelné. Probíhají rychle, takže nepředstavují žádné velké zdržení.
Mám jiné špatné zkušenosti z pokladnami v Kauflandu a je jedno, jestli je s obsluhou nebo bez. Většinou kupuji jen potraviny v akci, takže na regálovce je jedna cena a u poklady zase jiná (ta vyšší) a když máte větší nákup, tak si toho ani nevšimnete. To se mi stane skoro při každém nákupu, ale je pravda, když si toho všimnete, tak vám to vrátí.
Už jsem došel tak daleko, že si ty ceny fotím, abych měl nějaké alibi, protože oni dokážou změnit cenu nahoru i během dne ( u ryb jako tuňák třeba o 50 Kč/kg) a než dojdete k pokladně, takž už neplatí cena u pultu. Výmluva je vždy stejná, že to zlevnění ještě neproběhlo počítačem, ale zdražení okamžitě. Jaká je reakce Kauflandu, když to napíšete do jejich oficiálního formuláře stížností ? Za měsíc vám odepíšou, že si máte kontrolovat účtenky ?!?!?! Jako by to byla moje povinnost a oni to mohou mít v nepořádku (ale omylem nebo záměrně ?).
Prý urychlí nákup. S 10 nákupů, 8kontrol.Takže kdybych šel na normální pokladnu, bylo by to rychlejší.
To těžko.V Tesku , Kauflandu , Globusu když si vemu skener tak za 30 vteřin i splacením jsem pryč při kontrole 2 min.To u pokladny i kdyby jste tam byl sám tak nestačíte za tu dobu ani vyndat zboží na pás.
Nevyžaduji všeobecný souhlas, ale jsem toho názoru, že konečná volba pokladny by měla vždy zůstat na zákazníkovi.
Dcera chodí do Albertu a velice si pokladny pochvaluje..
Platba pouze kartou je mnohdy nevýhodná. Ale hlavně: 6 piv musíte načíst každé zvlášť nelze zadat množství a načíst kód. A v případě piva musíte čekat na ověření věku, které by měla provést tatáž (jediná) pokladní, která je u vedlejší pokladny. Po pěti minutách jsem pivo sebral, přešel k paní pokladní, ta mi to namarkovala a zaplatil jsem. Na té samoobslužné pokladně snad světlo volající obsluhu svítí ještě dnes.
Je to zoufalost. Chodím nakupovat a né na brigádu.