1600/1600Zbývá 1600 znaků

Jak to v těch hotelích začnou dělat? Budou na pokoje dávat velká balení, ze kterých se budou hosté třeba štítit něco odebrat a tak se budou vyhazovat po jednom použití i s obsahem? Nebudou dávat nic a hosté si budou vozit vlastní?

Je to opět zástupný problém, který spotřebu plastů nevyřeší.

Dřív byly igelitové pytlíky, pevné silné. Občas se vymyly a na pečivo znovu použily. Teď stačí ostrá hrana a mikroten je na cáry.

Kolik se převáží Evropou palet omotaných metry igelitu? Dřív se používaly kovové pásky, 100% recyklovatelné.

Musí být salám či tvrdý sýr po 100 g v sáčku? Lidi by si nekupovali dvěstěgramové? Taveňáky, musí být v papírové krabičce a ještě jednotlivě v alobalu s etiketou? Nemohly by se prodávat v kelímku, jako pomazánkové? Paštiky v miniaturních obalech tak na jeden rohlík? Proč? Jednotlivec by si nenamazal dva?

Krabicové mléko by se také mohlo prodávat vedle litrovek ve dvoulitrových krabicích.

Spousta trvanlivých potravin či čistících prostředků by se, kromě běžných balení, mohla prodávat ve větších baleních. Vícečetným rodinám by ubyla spousta obalů v odpadkových koších. A mě by bylo jedno, zda koupím dva pytlíky těstovin nebo jeden větší, když vím, že je do měsíce spotřebuji.

Teď se plánuje zálohování petek. Ale proč se obchodům nebudou odevzdávat i igelity, ve kterých je ta baterie lahví zabalená? Když už, tak už.

Kolik výrobků má dva tři obaly? Nebo návody na použití. Tři čtyři archy, na kterých je pár vět v různých jazycích.

Před 1 rokem

a dost, je na čase vystoupit evropský unie, by mě zajímalo, do čeho se teda bude dávat pečivo, když si beru v obchodě, to mám házet rovnou do košíku špinavýho ????

9
Martin Stejskal

Žádný síťový sáček neochrání pečivo, jako právě mikrotenové sáčky. Zeleninu a ovoce člověk doma omývá, ale pečivo? Navíc v obchodě velice často vidím, jak v prostoru pro zboží vezou lidi děcko se špinavýma botkama nebo si tam zvykli někteří odkládat hůl či berlu, další humáč

5
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt