Naprosto stupidní článek pokud takovíto čip zapomene u dveří řevete jak blazen a okamžitě se vracíte aby vám ho sundala 🙂 Ale většinou z 99% si toho všimnete u pokladny nedá se přehlednout
Koupil jsem ratolesti čepici. Čip zůstal uvnitř. Při odchodu z prodejny nepípal. Přišlo se na to až doma po vybalení. Druhý den jsem přinesl čepici i s paragonem, prodavačka čip s omluvou odstranila.
no přijít do obchodu s tím at mi ho odstraní tak hrozí že na mě zavolaj policajty že jsem to ukradl.Navíc k čemu je čip který při pruchodu se sám neohlásí
Čip se neohlásí, protože zboží bylo zaplaceno a čip deaktivovaný? S účtenkou nebudete mít problém.
Už se mi to stalo 2x. Jednou přišla dceři zimní bunda z e-shopu s čipem. V kamenné prodejně ho proti faktuře odstranili a na e-mail přišla omluva a 200 Kč poukázka na další nákup.
Podruhé v prodejně při nákupu 5 ks oblečení, z jednoho prodavačka nesundala čip. Při odchodu nic nehoukalo. Druhý den s účtenkou a s omluvou odstranili.
Kolikrát se mi stalo, že jsem tenhle nesmysl měl na zakoupeným zboží - Stačil silný magnet a bylo to pryč. Takhle se to totiž oficiálně a opakovatelně sundává. Horší jsou ty nálepky z třema plíškama ( magnetoakustický systém). Ty se pomocí magnetu a nebo odmmagnetovací cívky přepínají do aktívního, nebo neaktívního stavu. Bohužel se však stává, že jsou naproti sobě dva obchody, které používají stejný systém, ale jeden to má naopak. Deaktivovaná nálepka z jednoho obchodu je pak aktívní jinde. Kolikrát to prozradí detekční brána při vstupu.
Jo dva roky nošená bunda vždy v pohodě a pak v jednom obchodě začala pískat. Skutečně zaplacena a paragon už nebyl. A teď babo raď
Zbytečné drama, koupili jsme pár kusů oblečení, trošku jsme se v obchodě zasekli, takže už skoro zavírali. 6 kousků sundali, 1 se přehlédl. Dokonce jsme i pípali, ale mávli rukou, se slovy ,,běžte´´. Asi za 2 dny jsem došel do úplně jiné pobočky a v pohodě ho sundali. Nevidím důvod se s tím mordovat, když to mají v obchodě za vteřinku dole. Příště by to chtělo návod jak ostatní zabezpečení v obchodech s elektronikou, protože to bude určitě ještě užitečnější než tento nesmysl...
Stalo se mi to letos v Kiku. Na dovolené a zjistila jsem to až doma. Myslela jsem, že to zkusím, ale čip měl v sobě barvivo tak jsem to nechala. Naštěstí prodejen Kiku je dost a prodavačka na základě předložené účtenky to bez problémů sundala.
A fakt nepípal.
Pokud mám doklad o zaplacení zboží vrátím se do obchodu a nechám si čip odstranit odborně a nepotřebuji žádné babské rady. V opačném případě je na vás jak se toho zbavíte.
pokud mám doklad tak to také znamená že jsem jeden koupil a druhý ukradl
Povedlo se mi to dost nestastne… Na vylete jsem si koupila saty (vracet se 150 km do obchodu neni uplne prakticke), cip sice pri pruchodu piskal, ale pokladni mavla rukou a jen zavolala, ze to delaji kocarky a bylo hotovo…
Doma jsme nasli cip, zadny problem, manzel je umi docela sikovne odstranit… Jenze tenhle mazlik mel v sobe barvu, ktera ma pri hrubem zachazeni poskodit obleceni 🤦♀️ nakonec si i tak poradil, ale bylo to jen stesti
Jo, to je zase článek o ničem. Když budu sundavat čip sám, tak zboží jistě poškodim. Vezmu účet a jdu zpět do obchodu, kde prodejce čip demontuje. Všechny rady v článku jsou dobré tak pro zloděje.
Někdy zůstane dírka v látce i když to odstraní obchodník.
No ještě by to chtělo napsat jak to vlastně funguje a krámy budou prázdné. Manželku magnetem přicuc jeden snědý spoluobčan/za kabelku/, který zřejmě už má daleko větší zkušenosti než autorka článku.