Já už dost pamatuji, ne že bych měl takovou paměť, ale vzhledem ke svému věku, a když jsem byl mladý, tak bůček bylo podřadné levné maso, ale dnes je tomu naopak! PROČ?! Proč ostatní vepřové maso stojí ve slevě už do cca 105 Kč, ale bůček, alias vepřový bok bez kosti stojí ve slevě 150 Kč?! To mi asi nikdo nevysvětlí...a tak jídlo chudých, za mého mládí, je dnes drahý špás, i vzhledem k ceně sýra...
Nevím kde nakupujete, ale zajděte do Billy nebo Alberta, tam dlouhodobě špička od bůčku 99,90 Kč. A protože je stále a větší množství k výběru tak s tím nemám problém vybrat ten který se ně líbí.
Konečně správný recept na holandský řízek. Žádné libové plecko, ale bůček a pak je šťavnatý řízek.
Jedině bůček. Plecko má jinou strukturu svalových vláken a chuť nese tuk.