Proč do všech těstovin cpou sýr. Ten naše babičky nedávaly. Jo a jedině domácí fleky. Je jedno jaké těsto si každý kuchař připraví. Důležité je že jsou domácí. Připravuji i nudle do polévky nebo široké, přílohové. Nemají chybu.
Ale no tak...jaké těstoviny od babičky? Už v receptu to začíná: 300 g těstovin fleky. Babička si dělala fleky sama, a já to dělám také. S kupovanými se to nedá srovnat. Na opečených kupovaných si akorát vylámete zuby. Kdežto domácí jsou krásně křupavé. 200g hrubé mouky, 60 g polohrubé mouky, 2 vejce a asi 2-3 lžíce vody. Těsto rozdělíme na 2 půlky a pak vyvalíme 2 placky. Necháme trochu oschnout a pak nakrájíme na fleky. Z poloviční dávky dělám nudle do polívky. 😉
Taky si dělám svoje ale jenom na kaldoun, protože kaldoun bez domácích nudlí, není kaldoun. Ale dávám jenom 120 g hr.m, 1 vejce, 2 lž vody. Kombinaci s polohrubou jsem nezkoušel ale za zkoušku by to stálo. Jinak šunkofleky mám radši míchané, jak zapečené, takže do nich klidně dám polotovar od Zátky.