Protiprávní to není, ale podle mne je to zbytečné, směšné a je to provokace dělající ze zákazníků hlupáky... Já prostě na cenovkách to, co je za desetinnou čárkou, vůbec nečtu. Zajímá mě cena v korunách, u vyšších cen rovnou v desetikorunách. Proč by mě mělo třeba u tatarky Hellmans, která je v jednom opbchodě za 119,- a v jiném za 69,- měly, proboha, zajímat nějaké haléře? Jestli je někdo trouba a naletí na nějaké psychologické kejkle s haléři, je to jeho věc a jeho peníze. Dost, že z nás dělají obchodníci hlupáky i s těmi "slevami". Každá taková "sleva" se nám už v letáku vysmívá a říká "podívejte se, kolik na vás normálně rýžujeme navíc, když si koupíte tohle zboží za plnou cenu!" I s tou "slevou" má obchod pořád zisk, a bez slevy často i 100% navíc?
Pokud tvrdíte, že haléře nečtete a "zajímá vás pouze cena v korunách" (třeba u bléka za 14,90 vidíte jen 14, tak vlastně přiznáváte, že jste "trouba který naletí na nějaké psychologické kejkle" ;-)
ČOI je naprosto zbytečný orgán ten nevidí problém nikdy nikde a tím nemyslím zrovna tenhle případ to je spíše trapárna
Platím většinou kartou, takže je mi jedno, zda je cena rozepsána do haléřů. Ale když koupíte 10 rohlíků po 3.90 Kč, tak se to projeví i při platbě v hotovosti. Zaplatíte o korunu méně (39 místo 40 korun) . Pokud bude pokladna zaokrouhlovat správně matematicky, měla by se nižší cena objevit už u 6 rohlíků, místo 23,40 by měl zákazník platit jen 23 Kč.
OK, když chce obchodník prodávat v cenách s haléři, tak ať mi také na haléře vrátí, bude to zajímavé..............
Nebo se omluví, že zrovna nemá drobné a bude vyžadovat haléře od Vás 🙂
Není protiprávní, ale zblblé. Vždyť haléře byly dávno zrušené.
pokud uvadeji ceny i v halerich, meli by mit povinnost je i prijmout. Asi rozbiji prasatko
Když se zdražuje, tak je to v korunách, když se zlevňuje tak v haléřích.😂