1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Protiprávní to není, ale podle mne je to zbytečné, směšné a je to provokace dělající ze zákazníků hlupáky... Já prostě na cenovkách to, co je za desetinnou čárkou, vůbec nečtu. Zajímá mě cena v korunách, u vyšších cen rovnou v desetikorunách. Proč by mě mělo třeba u tatarky Hellmans, která je v jednom opbchodě za 119,- a v jiném za 69,- měly, proboha, zajímat nějaké haléře? Jestli je někdo trouba a naletí na nějaké psychologické kejkle s haléři, je to jeho věc a jeho peníze. Dost, že z nás dělají obchodníci hlupáky i s těmi "slevami". Každá taková "sleva" se nám už v letáku vysmívá a říká "podívejte se, kolik na vás normálně rýžujeme navíc, když si koupíte tohle zboží za plnou cenu!" I s tou "slevou" má obchod pořád zisk, a bez slevy často i 100% navíc?

14
Před 1 rokem
Vítězslav Drozd

Pokud tvrdíte, že haléře nečtete a "zajímá vás pouze cena v korunách" (třeba u bléka za 14,90 vidíte jen 14, tak vlastně přiznáváte, že jste "trouba který naletí na nějaké psychologické kejkle" ;-)

9
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

ČOI je naprosto zbytečný orgán ten nevidí problém nikdy nikde a tím nemyslím zrovna tenhle případ to je spíše trapárna

15
Před 1 rokem

Platím většinou kartou, takže je mi jedno, zda je cena rozepsána do haléřů. Ale když koupíte 10 rohlíků po 3.90 Kč, tak se to projeví i při platbě v hotovosti. Zaplatíte o korunu méně (39 místo 40 korun) . Pokud bude pokladna zaokrouhlovat správně matematicky, měla by se nižší cena objevit už u 6 rohlíků, místo 23,40 by měl zákazník platit jen 23 Kč.

1
Před 1 rokem

OK, když chce obchodník prodávat v cenách s haléři, tak ať mi také na haléře vrátí, bude to zajímavé..............

6
Před 1 rokem
Václav Komrska

Nebo se omluví, že zrovna nemá drobné a bude vyžadovat haléře od Vás 🙂

1
Před 1 rokem

Není protiprávní, ale zblblé. Vždyť haléře byly dávno zrušené.

9
Před 1 rokem

pokud uvadeji ceny i v halerich, meli by mit povinnost je i prijmout. Asi rozbiji prasatko

3
Před 1 rokem

Když se zdražuje, tak je to v korunách, když se zlevňuje tak v haléřích.😂

2
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt