Nejsem žádnej metrosexuál, abych se každej měsíc sprchoval ! 🙄
Naše rodina vzhledem k zvyšujícím se cenám vodného-štočného navázala na tradice našich předků, a zavedli jako koupací den vždy a pouze jen každý pátek večer.
A krom finanční úspory to má i další efekty, které popisuji níže před koncem mého příspěvku.
Tehdy se prvá okoupou děcka, poté starká a nakonec, když si připustím trochu teplé, i já.
V týdnu si tak akorát opláchnem obličej, případně omyjeme ruce v práci, a děcka ve škole.
Vodu pak v týdnu necháváme ve vani a užíváme ji na zalévání WC, mytí podlah, schodů a k podobným technickým účelům.
A věřte, že kromě úspor na nákladech domácnosti to má i jisté vedlejší výhody.
Zpravidla v pondělí odpoledne, či nejpozději v úterý ráno, kdy jedu tramvají do a ze zaměstnání, tak i když je tento dopravní prostředek zaplněný, tak když nastoupím, pak během chvíle kol sebe mám dostatek prostoru a spolucestující dodržují diskrétní odstup.
Ba, někteří slabších povah dokonce po mém nástupu na nejbližší následné zastávce vystoupí, a raději počkají na další spoj jedoucí týmž směrem.
A tak zpravidla naleznu i volné místo k sezení a většinou jak přede mnou, tak za mnou a pochopitelně i vedle mne jsou po celou dobu mého cestování volné sedačky a tak se v dopravním prostředku mohu pohodlně roztáhnout.
A podobně je tomu i ve frontách u pokladen v různých těch zákazníky nacpaných všelijakých Súper- a Hýpermárketech, kde se na mne ostatní ve frontách u pokladen nijak příliš netlačí.
Sprchuji se obden, ale mýdlo, nebo sprchový gel, nepoužívám.
No tak v létě se celou sezónu myji v mém nafukovacím bazénku a v zimě,kdy už zůstávám v Praze,se sprchuji jenom tehdy,když má přijít na návštěvu moje prsatá sousedka,aby náhodou neomdlela !!! ... 🤣😂🤣
Byla doba kdy jsem se denně rochnila ve vaně, tak ted vanu jednou týdně a zbytek dní sprchu. , Nechci opravdu žít jak v nekterých filmech. Vykopnou boty u postele a šup lehnout.
Nejlepší je celý den strávit ve sprše. To je pak druhy den super pocit 🏄🏿 Dávám si sprchu minimálně desetkrát denně
Dobrá rada nad zlato. A na WC je zdravé chodít kolikrát?🫣