1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 měsíci

Byly také tvrdé Lesnenky, plněné Haslerky, Ledovky, tvrde Maliny, větrové Klokanky a další, které se vyráběly v Holešově, na Moravě. Vyráběly ve stejné předválečné fabrice a na předválečných strojích

ještě polovině 90.let minulého století, tak nám to tehdy předvedli při tzv exkurzi. V té době se již také zaváděly do výroby, na nových strojích, hodně žádané bonbóny Bon-Pari. Dnes je všechno Nestlé,tak již ani nevím, co tam vyrábí, budovy, zatím, ještě stojí. Vedle fabriky byl cukrovar, ten je po francouzském tzv " evropském cukerném pořádku" zničen. Tož tak, "nova doba", novodobí kolonizátoři drancují ještě i to málo, co po Komančich zůstalo.

6
Před 4 měsíci
Milan Novak

Cukrovar je srovnaný se zemí.

A ve Sfinxu (teď Nestlé) se už ani lentilky nevyrábí. Výroba přesunuta tuším do Německa.

Co vím, dělají se tu želé medvídci, bon pari, hašlerky...a nevím, co ještě.

1
Zobrazit další reakci
Před 4 měsíci

Mě docela chybí zdravotní bonbonky Lesněnky, ty pravé, co byly jak sladké, tak bylinkové. Beskydky za nimi táák moc pokulhávaly a na Klokanky mě přešlo pomyšlení už při rozbalování. Z těch dýchacích a proti rýmových na dlouhou cestu do auta ještě fungovaly Větrovky, bílé , ale nejvíc vzpomínám na zdravotní žvýkačku Sevaq. Byla vzácná, dražší a kupovala se v lékárně.

9
Před 4 měsíci
Světla Sytařová

Vzpomínám i na zdravotní pastilky Doretky.

Zobrazit další 2 reakce
Před 4 měsíci

Kdybych měl připomínat...v mém dětství byly všechny bombóny ty nejlepší. Draže -ovocné,hašlerky,dýchací a jiné byly v ruličce. Bez zbytečného obalu. V kapse byly po ruce a smetí z kapsy se ocumlalo a vyplivlo. Bombon byl čistý. Ta rulička asi za1 Kčs. To byla ceny flašky od piva co někdo zapomenul vrátit. Někdy si myslím, že se dnes balí zbytečně .

3
Před 4 měsíci

Za mně Atlasky a Bari mandle..

12
Před 4 měsíci
Maxmilián Dráp

Děkuji za připomenutí...nemohla jsem si vzpomenout na název Bari mandlí...ty jsem s Atlaskami taky milovala...a ještě jsem měla moc ráda bonbony Zimní směs...byly v plechovce a ta jejich chuť se nedá popsat, ale každému neseděla

2
Zobrazit další reakci
Před 4 měsíci

Milovala jsem ovocné čočky,Klokanky a takové ledové karamelky myslím,že se jmenovaly Sněhulky

1
Před 4 měsíci

Hašlerky a letní směs, to bylo best.

3
Před 4 měsíci

Byly žůžo a za drobné.

5
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt