1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

Co tam dělá makronka, ta se nepekla. Místo je je retro laskonky, věneček a větrník.

11
Před 6 měsíci

Ale no tak- i dnes jsou cukrárny kde se tyto české cukrárenské skvosty dají koupit.A jednou za čas ke kávě si může dpřát většina z nás. Větrníky,indiánky,, ŇAM.Nutno vybrat kde ,jinak nás překvapí napodobenina vzhledem zdařilá,ovšem třeba umělá šlehačka,místo nadýchaného máslového krému umělý tuk.Ted jsem si dala krém šnitt.žloutkový řez a skutečně -pláty listového těsta potřené tuhým umělým tukem.. 😄😄

11
Před 6 měsíci
Eva Cvejicova

Tak já si zas dala ke kafi krémeš který byl snad z hadru na podlahu,co to bylo za těsto.Ani lžičkou nešlo udloubnout.

1
Před 6 měsíci

Kdo dřív tyto zákusky neochutnal, nepochopí. Nedávno jsem si koupila větrník. Byl drahý a chuť nic moc. Špička místo hustého vaječného likéru obsahovala jen trochu nažloutlé řídké tekutiny. A tak bych mohla pokračovat. Netvrdím, že všechny cukrárny jsou stejné, ale na tu, která se drží původních receptur, se mi ještě nepodařilo narazit.

50
Před 6 měsíciUpraveno
Jarmila Pospíšilová

Tak někdy navštivte, až budete v Máchově kraji, cukrárnu v Dubé. Tam to ještě umí. Víc o nich psát nemusím, protože si dělají reklamu sami svými výrobky.

1
Před 6 měsíci

Milovala jsem punčak tak jsem si jeden koupila, vypadala krásně ale sníst ho bez pořádné dávky kávy se to pozřít nedalo, kýchnout tak se rozpráší a přitom vždycky byl tak nasáklý punčem, dnes, hrůza

26
Před 6 měsíci
Zdenka Hrebenova

Cukrárna Brodského na pražském Chodově - vynikající punčáky nasáklé a šťavnaté až do nebe. A dokonce i bezlepkové!

Před 5 měsíci

Zrovna včera jsem kupovala čtyři větrníky a čtyři rolády a dala jsem za to čtyři stovky. Větrník už není to, co býval, krém mazlavý a nechutný, spodní korpus nepoužitelný a tvrdý. Už nevědí, co by si za obyčejný zákusek počítali a myskí si, že lidé budou jen platit a platit a pořád držet hubu.

1
Před 6 měsíci

Vzpomínám na mé oblíbené 🍦 a chuťové výrazné 🎂 opravdu chutné štafetky , laskonky , kokosky a jedinečný karamelový větrník s vynikající šlehačkou a krémem obojí v dostatečném množství a skvělé chuti . V dnešní době jsem narazila na štafetky suché s málo krémem úplně jiné chuti , laskonky umělé divné chuti , kokosky většinou tvrdé s málem džemu i nedobrého krému , taktéž větrníky suché menší ( ne cenou ) s nedobrou umělou chutí šlehačky . Občas koupím i dražší kousek v domění , že si pochutnám , ale dražší bohužel většinou neznamená lepší a chutnější . 🍰 🧁

27
Před 6 měsíci
Romana Čermáková

Cukrárna Brodského na pražském Chodově - cenově dostupné, poctivé , lahodné dorty. A mají i bezlepkové!

Zobrazit další reakci
Před 6 měsíci

Miluji tyto původní zákusky. Bohužel ale nyní jejich cena stoupá nehorázně nahoru, tak si je již nemohu dovolit tak často. Když vidím u maso Zeman větrník za cenu půl kg uzeného, tak to mi přejde chuť. To si dám raději to uzené.

37
Před 6 měsíci
Milan Joska

Tak jestli cukrář vezme máslo,kakao nebo čokoládu,nějaké mleté ořechy nebo mandle,asi to za třicet fakt nebude.Ale jednou za čas...

Zobrazit další reakci
Před 6 měsíci

Ano, na některé zákusky co znám z dřívějška se dá opravdu narazit. Třeba na špičku, která má stejnou náplň jako před lety, ale ta má zase polevou oblemcaný i spodní piškot, který pamatuji suchý. O štafetkách se nedá vůbec mluvit. Bývaly oválné a v zábalu plno kypré náplně, co vystřelila chuť z pohárků až do mozku. Dnešní hranatí mutanti jsou slabý odvar originálu. Já měl rád i střechy a ty už jsem fakt dlouho neviděl.

9
Před 6 měsíci
Vladimír Kadlec

to byste musel do Kozašic u Přelouče k paní Slovíkové..dělá po staru i věnečky,větrníky,špičky...a střechy, rolády...jen se srdce směje...

Před 6 měsíci

A dneska asi ne , zase blbost .

10
Před 6 měsíci

Výborné a mnohdy jednoduché zákusky. Kdyby je vyrábělli dneska,tak by šly stejně na odbyt jako tehdy. Hlavně taky za podobnou cenu jako kdysi a ne jeden zákusek za 70 Kč.

24
Před 6 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit dalších 5 reakcí
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt