Ono by to spíše chtělo změnit recepturu. Už dávno kofolu nepiju. Zjistil jsem, že podle chuti na patře a v krku mi vyhovují kolové nápoje na bázi cukru. Nemám rád ty slazené glukózo-fruktózovým syrupem nebo umělými sladidly. Proto u mě skončila Kofola a Coca Cola (ta zahraniční je slazená cukrem, u nás ne). Piju jen Pepsi, Royal Crown Colu a nejčastěji tu privátní značku z Lidlu, kde 2l láhev stojí pořád nějakých 18,-. A když se ještě vylepší troškou bourbonu nebo třtinového rumu, je to ideální...
Klasická Pepsi Cola u nás už od loňska (přesně vloni touto dobou jsem na to přišel!) obsahuje taky umělá sladidla acesulfan K a sukralosu. Takže zůstává jen ta Royal Cola a pak nějací menší výrobci a Lidl.
Už dávno to nekupuji. To, co se tak dneska jmenuje, nemá s Kofolou nic společného. To může mít logo jaké chce, když je to patok.
Už to píšu po několikátý. Je opravdu tak těžký přidat k článku, kterej se zabejvá změnou loga nějakýho produktu OBRÁZEK toho loga? Co je v tomto případě pro člověka nejjednodušší způsob, jak si porovnat starý a nový logo?
Uděláme z toho kvízovou otázku.
Jakým způsobem se podle vás nejlépe porovnávají dvě loga a dva rozdílné fonty?
A) Pohledem. Vezmu staré a nové logo, dám je vedle sebe, a pohledem je porovnám.
B) Popisem. "Zvětšený lístek lékořice obklopený tvarem srdce, adekvátní modernizace s jiným fontem".
Prosím hlasujte... TEĎ!
tak zkuste porovnat oba obrázky s nápisem kofola v článku! věřím že najdete 5 rozdílů! a pro méně schopné třeba poslední píííísmeno 🙄
Jiná je v tom,že 1 L místo 10 kč ,stojí 20 kč.
měnit může , ale prodeje to nezmění .. od doby kdy začala měnit složení ji už nikdo nekupuje.
Máte pravdu. Mal som rád kofolu, ale táto nová mi chuťou pripomína skôr Citrokolu ktorá bola za sociku tiež v predaji.
Kdy už firmy pochopí, že každá změna zavedeného loga je k horšímu a zákazník to rozhodně neocení. Zřejmě jen chtějí zakrýt, že se jedná vlastně o jiný výrobek. Kofola není výjimkou.
Tak tak... Měli by odstranit z loga hlavně "original", protože original receptura obsahuje cukr a dnes už v ani jedné lahvi(druhu) nenajdete původní množství cukru a hlavně obsahuje náhradní sladidla, které naše babičky určitě nepoužívali... Takže z originálu tam není vlastně nic, protože cukr dodával i chuť. Kdo chce bez cukru má volbu, nechápu proč i z originálu vzali 30% cukru a ještě dělají na to extra kampaň 🙈
Tak pokud se změní logo, tak to není tak zlé, jako když se změní chuť. Kofola je můj favorit právě pro její chuť. Ty experimenty s různými příchutěmi časem vždy odcházely do pozadí (to nemyslím doslova, jak je to napsané), tedy do útlumu. Kdo začal brutálně vylevňovat a změnil kvůli tomu suroviny a tím pádem i chuť, tak na to ve finále vždy dojel. Jsem rád, že toto se o Kofole říci nedá. Hezký den všem přeji.
De fakto stejné,pořád stejné!Jen je škoda že se Firma Kofola nepokusila vrátit staronové logo,možná by to bylo i lepší a možná i levnější!Něco podobného udělala značka Škoda auto,která své logo zjednodušila a odebrala všechny barvy a prvky ve starém logu.Bohužel tam to moc nevyšlo!Bohužel..Ale u Kofoly by to bylo spíše v kladu této České značky!Protože staré logo-bylo černobílé a bez barev a každý věděl že to je Kofola!!
a přitom taková blbost, že....
Místo novým logem by se měli spíš zabývat tím, proč dnešní kofola není tak dobrá, jako ta v 0,33l skleněných lahvích před lety :-(
Protože cokoliv z Pet, plechu, skla nebo čepu bude a má vždycky jinou chuť. To je jak čekat, že vám Plzeň z plechu a čepovaná Plzeň bude chutnat stejně.