1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 11 měsíci

nic moc

Chodím na brigádu do Alberta. Kdysi jsem dělala v Praze, teď jsem se přestěhovala na Moravu, odkud pocházím. Předně Albert zapomněl zdůraznit, že jinak platí prodavačky v Praze a jinak na Moravě. Rozdíl je i 15 Kč na hodinu. Přitom zboží prodává stejně drahé pražským i moravským zákazníkům. Ty řeči o dražším bydlení v Praze mě nezajímají; měla jsem tam levnější podnájem než mám na Moravě, byť byl o něco menší. Když jsem přestoupila z pražské na moravskou pobočku, ponechali mi kupodivu pražský plat. Ale když teď přidávali, tak na výplatní pásce se mi objevila informace, že od 1.4. budu mít hodinovou mzdu 168,9 Kč. Teď mám 164 Kč. Jako cifršpiónka vím, že to navýšení není ani náhodou těch garantovaných 8,5%, ale sotva 3%. Patrně se mi Albert snaží postupně snížit mou pražskou mzdu na aktuální moravskou. Připomínám, že jsem přímo pod Albertem, nikoliv pod nějakou agenturou. Jako brigádnice však nemám nárok na dovolenou ani na benefity jako stravenky, ale pracovat musím stejně jako kolegyně v trvalém pracovním poměru. A po vzoru Lidlu nás i Albert začal honit prostřednictvím "norem" - musíme rychle obsluhovat zákazníka, byť potom o to déle čekáme, než se zákazník sbalí a my se můžeme "vrhnout" na dalšího. Výsledný efekt je stejný - obsloužíme to samé množství zákazníků jako předtím. Jenom se u toho víc honíme a poté déle čekáme. Tohle nikoho nezajímá, hlavní je produktivita. A sama za sebe dodávám - i přesto je pro mě práce pokladní v Albertu stále odpočinkem v porovnání s mým hlavním pracovním poměrem; pracuji totiž v Amazonu... Přeji hezký den všem.

69
Před 1 rokem
Esterpeggy Šťastná

Aha, tak tady je zakopaný pes. Nedávno se mi stalo v Lidlu, že jsem si ukládala nákup do tašky a po posledním naskenovaném zboží na mě pokladní vyhrkla částku k zaplacení. Ukládala jsem si zbytek zboží do tašky (asi 3 položky), když v tom začala pokladní obsluhovat paní za mnou. Vytáhla jsem peníze a podávám jí je a pokladní mi naprosto arogantním hlasem řekla , že bohužel, teď musíte počkat, až obsloužím paní....u nás se nejdříve platí a až potom ukládá zboží do tašky. No chování šílené. Normy, nenormy, pořád by se měla chovat slušně!

32
Před 1 rokem

To je nějaká součást dohody mezi řetězci a vládou. Všem zaměstnancům to přeji, ale tu "uvědomělost" a ochotu všech řetězců současně přidat zaměstnancům, nechápu. Jak se ale říká" nemusí pršet, hlevně že kape"

Před 1 rokem

Až, to jsou na dnešní dobu nějaké peníze? Navíc udáváno v hrubém příjmu, víkendy, svátky, stále lítat od kasy k regálům,vybalovat,zvedat,ne ne,to nejsou odpovídající peníze, stále nám tlučou do hlav, že patříme na Západ, ale po 35 letech tam nepatříme ani náhodou.

112
Před 1 rokem
Libor Frydl

Tak si najdete lepsi praci. Pokud vam tato nevyhovuje. Kdyz je plat nizky, brecite… kdyz se pridava, tak brecite. Lidi, vy vubec nejste vdecni, ze muzete zit. Kam jsme se to dostali, ze tady na internetu jen vsichni plivou siru..? Zle mi je z vas! ubozaci..

25
Před 1 rokem

Co to je za peníze, když tam člověk tráví většinu svého času. V Penny si nedojdete pomalu ani na záchod, pauzy neexistují. Do práce přijdete v 5 a domů odcházíte, až vám to někdo dovolí. Třeba klidně i ve 4.

To bych mohla brát nevím kolik, nedělala bych tam ani za zlatý prasata.

56
Před 1 rokem
Mary Taková

Tak tam nedelejte. Bezte delat neco jineho. Proc to porad jen kritizujete? On se najde nekdo, komu prace prijde vhod. A i za zvyseni platu bude vdecny. Lidi si zvykli jen na vsechno nadavat, ubohe.

15
Před 1 rokem

No hezky se to poslouchá - ale ta skutečnost je fakt drsná ! je to v jednom kole pokladna vyrovnávat zboží a stále dokola ! Aplikaci máte katričku nemáte bodíky chcete jak budete platit kartou či hotově a ještě nemám vše zboží v košíku a už jede další !

48
Před 1 rokem
Vaclav Mazanek

A myslíte,že ve fabrice je to lepší?

18
Před 1 rokem

27000, to je motivace. To jsem měl v roce 2007 jako obchodní asistent v elektro oboru. Minulý rok průměr 110000 jako OZ v elektro oboru (13let praxe jako OZ).

Lidi, vzpamatujte se, dokud ty almužny budete akceptovat, tak je ty vydřiduši budou nabízet.

38
Před 1 rokem

A co politici,jsou nehorázně přepláceni a zodpovednost žádná.Kdyby za svoje chyby měli platit to by se do politiky tak nehrnuli.Prodavačkám nezávidím ale tu mzdu si zaslouží narozdíl od politiků.Tato vláda by za to co dělá měla státu ještě platit,ten kdo to po nich bude dávat dohromady ten si užije.

21
Před 1 rokem
Jan Poustka

Mám pocit že to už snad nedá nikdo dohromady.😢

Před 1 rokemUpraveno

Co je komu do toho, jakou má kdo mzdu ? Ani v rámci podniku se nepovolaným nezveřejňuje, veřejnosti do ní už vůbec nic není..

Hana Stojanová

Naopak je to moc dobře, jen ať se o mzdách mluví.

Před 1 rokem

Albert zvýšil mzdy "brigábníkům" o fantastické 3,5% (slovy třiapůl,nikoliv osmapůl jak inzeruje, takže odměna brigádníkům reálně klesla o cca 8%) a zaměstnancům na trvalý poměr více, ale přes 2000 z toho je stravenkový paušál,kteří dříve měli zaměstnanci (byť ne v takové výši) mimo výplatu....

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt