No já tomu nerozumím, sama jsem přestala kouřit před 33 lety, ale pokud vím, tak i u nás funguje tabákový průmysl a nejsem si jistá, zda se dokáže "rekvalifikovat" na něco jiného. Jako pokladní v supermarketu vidím, že pořád drtivě převažuje nákup klasických cigaret oproti elektronickým alternativám, byť jejich prodej je nižší. Spíš nám stoupl prodej samotného tabáku; lidé se vrací k "samo-doma-uděláno" a balí si cigarety po svém. Nemluvě o tom, že i z prodeje cigaret měl stát vysoké příjmy; pokud o ně přijde, čím je nahradí? A kdy začne stát bojovat proti alkoholu? Zatím jenom "zvýhodnil" tiché víno. Přitom mně osobně stále víc vadí opilý nekuřák než střízlivý kuřák. A to ani nemluvím o tom, že náš malý stát patří k největším konzumentům čistého alkoholu v přepočtu na jednoho obyvatele. Já sama jsem téměř abstinentka díky tomu, že denně používám automobil. Tudíž někdo se musí obětovat a "chlastat" i za mě. Pokud ho znáte, vyjádřete mu prosím mým jménem upřímnou soustrast za tu oběť... Přeji hezký den všem.
Nevím, jestli to těm našim ekonomickým exotům ve vládě někdy dojde, že když budou dávat pořád větší daně na cigarety, tak vyberou adekvátně méně a méně peněz. Už by na to ti diletanti mohli přijít. Ty jejich kecy, že jim jde o zdraví lidí jim už dávno nikdo nežere....
Tak já osobně neznám jediného člověka, který přestal kouřit kvůli ceně 🤷. Buď jsme přešli na balení tabáku nebo začali nakupovat pokoutně. Ti, co přestali, měli jiné - závažnější důvody. Ale chápu, že takto napsaný článek vypadá hezky a motivačně.
Hah Čech přestává kouřit. Spíš kupuje pašované podpultovky a jezdí do zahraničí. 🤣🤣🤣 samé klíny se snažíte valit lidem do hlavy.
Kouřit jsem začal už v 16 a donutilo mě přestat až zvyšování cen, když jsem si spočítal, kolik toho prohulím za rok. Nejlepší odvykačka, když zjistíte, kolik vám tahá z peněženky peněz tahle závislost.
nekourim 30 let kdyz jse mi narodil syn
Přestávají kouřit české a přechází na polské.
Cigarety jsou vytlačovány ano cenou a proto hurá do PL😁😁😁👍👍👍A dejte ji klidně na těch 500Kč a neprodá se ani krabička!!!
Cigarety jezdí kupovat do Polska , protože tam jsou levnější tady 147 a v Polsku 96 , takže Češi nepřestává kouřit!
Nekouřím 18 let. A to jsem dával balík denně. Bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí mého života...
Zavedl bych jednotnou cenu 500 korun za krabičku na všechny značky a bylo by vymalováno.
To budou fronty u Polských hranic