1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 12 měsíci

Ale no tak! Vládě o kuřáky vůbec nejde. Naopak, jsou jí milí ze dvou důvodů: bez nich by státní kasa zela prázdnotou, no a tím, že opustí, jak se s jistotou tvrdí na krabičkách cigaret, tento svět dřív, než je běžným zvykem, ušetří pokladně mandatorní výdaje. A léčebné náklady hradí pojišťovny, tedy ne státní kasa.

A že zdražují cigarety? Potřebují jen vyšší příjmy do státní pokladny pomocí vyšší spotřební daně. Jestli jste si nevšimli, měnily se i hodnoty DPH na jiné produkty. Směrem nahoru, pochopitelně.

34
Před 12 měsíci
Milan Daníček

Jsou to jen keci v kleci, Můj děda kouřil krabičku denně od 14 roků a dožil se 88 roků aniž by byl nemocen. Kouřím též, ale jezdím do Polska a měsíčně mě to stojí 2000,- Kč. Takže rodinu nezrujnuji. Vládě je to jedno, že nevybere to co by potřebovala. My kuřáci to rádi necháme v Polsku než podporovat neschopnou vládu

23
Zobrazit další reakci
Před 12 měsíci

Vláda to prezentuje jako bohulibý záměr (starost o zdraví voličů), ale ve skutečnosti jí vůbec nejde o to, aby lidi přestali kouřit, ba dokonce naopak potřebuje víc kuřáků, protože výnos ze spotřebních daní je poměrně významnou příjmovou položkou státního rozpočtu...

Ovšem nic se nedá roztahovat do nekonečna. Už teď si mnoho kuřáků shání levnější čudivo v Polsku a s navýšením ceny se počty těchto importérů násobně zvýší, což bude mít za následek nižší výběr daně a stát ostrouhá...

56
Před 12 měsíci
Petr Štěpánek

Pěstovala se "domovina"

Přestože, se v historických záznamech pěstování tabáku neobjevuje, mnoho lidí si jej ještě pamatuje. Tabák se na vesnických zahrádkách či dvorcích pěstoval za druhé světové války. Výslednému produktu se pak říkalo domovina.

Odkaz

prostejovsky.denik.cz
Tabák pěstili dřív jako dnes 'travku', tajně na dvorku
Prostějovsko – Poslední květnový den je svátkem všech aktivistů, kteří bojují proti tabákovému kouři. Světový den bez tabáku vyhlásila v roce 1987 světová zdravotnická organizace. U zrodu této...
6
Zobrazit další reakci
Před 12 měsíci

Ono se lip napíše , že to je proto aby se kuřáci odhodlali ke změně než kdyby se napsalo vláda potřebuje víc a víc. Proto z jedné krabičky si bere 80 kč. Kdyby týden nikdo nekoupil ani jednu krabičku cigaret, tak finanční dopad by byl katastrofální. A to nemluvím kdyby se nevypila jediná kapka alkoholu a nenatankoval žádný benzin, nafta a další paliva.

67
Před 12 měsíci

Dětem jsem říkal, je to drahý, nekuřte. Tak nyní, tedy poslední tři roky, kartony vozím z Polska dětem, že prý je to drahý, (tady) tak ať ušetří. Tedy, ono vozím toho mnohem víc. Čtyři rodiny něco snědí. Tedy ona ta drogérka je také někde jinde cenově. Tedy dvakrát za měsíc, narvané auto a několikrát i vlek,(do zahradnictví, stavebnin, nebo nábytku.) Tedy ten důchod je v podstatě uspokojování tužeb rodiny a výlet po třetině Polska je nádherný. Tedy za čtrnáct dní odlétám s polskou cestovkou na dovču.( s Čedokem). Konec. ,,Tedy "?

29
Před 12 měsíci
Petr Pešek

Takže děti vás mají evidentně na háku a kouří, a vy je ještě podporujete. Pěkný příklad.

15
Zobrazit další 3 reakce
Před 12 měsíci

Lafferova křivka.... Čím budou cigarety dražší, tím míň stát inkasuje na dani. Lidi budou kouřit pořád stejně, ale bude bujet šedá ekonomika. Je to poznat už několik let. Ostatně, já už deset let nekupuju cigarety v české trafice, ale výhradně ty nelegální.

32
Před 12 měsíci
Ladislav Strnad

U rozhodujících osob nemůžete čekat bůhví jaké IQ.

9
Před 12 měsíci

"Toto zdražení je dalším krokem v dlouhodobém trendu zvyšování spotřební daně z tabákových výrobků, který má za cíl nejen reflektovat škodlivost kouření, ale i pokrývat náklady spojené s jeho zdravotními důsledky."

.

No fajn, ale proč přesně stejně nepostupujete i u alkoholu? Proč zase a znova necháváte víno bez spotřební daně? Proč nechcete "pokrývat náklady spojené s alkoholismem"? Proč vláda považuje za takové neštěstí, kdyby se cena litru vína zvedla zatím jen o 5 Kč? Chudáci pijani v parcích by si museli za krabičák pětikorunu připlatit? To by bylo neštěstí, že?

10
Před 12 měsíci
Jirka Plasil

👍👍👍

Před 12 měsíci

Vládo s vellým IQ cigarety už jedině v zahraničí kupovat, každý známý kdo jede do zahraničí mi doveze karton cigaret, naštěstí se mě aspon tohle vládní okradání netýká. Snad to bude dělat a dělá hodně lidí.

34
Před 12 měsíci

Ke změně? Nakupovat cigára v Polsku a nebo ty co sem dováží ukrajinská mafie a prodávají je Vietnamci? Není divu, že Polákům kvete ekonomika. Stačí pár budižkničemů ve vládě u dousedů a je vyhráno. Taky by se nám takoví oslíkové hodili ale pochybuji, že by si něco takového naši sousedi zvolili. To může být jen v Čechách

12
Před 12 měsíci

A přitom přestat kouřit je tak jednoduché. Vím to sám jsem jednu dobu přestal kouřit i dvacetkrát za den 😄. Tak jo konec srandiček teď vážně, poslední krabičku jsem si koupil před půl rokem a ani jsem ji neotevřel. Je zajímavé že když jsem se pokoušel tak to nešlo a pak jako mávnutím kouzelného proutku. Teda zatím je to jen něco přes půl roku. Ale na chlast ať mi nikdo nešahá to bych byl zlej 😄

5
Před 12 měsíci
Matej Račický

Nekouřil jsem 3 roky. Ale když mě zase bez cíga nechutnalo pivo,tak jsem zase začal.

1
Zobrazit další reakci
Před 12 měsíci

I prd, velebnosti. Jen potřebují z lidí vytáhnout další prachy. Ovšem pod ušlechtilou záminkou. Kdyby se kuřáci domluvili a měsíc nekupovali cigarety, tak se zhroutí ekonomika

16
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt