jenže ono slovenské až tak moc není. pochází z Valaššska. stejně jako naše vepřová se zelím je bavorská
Kterej vůl tohle vymyslel, opsal. Prej řídké těsto jako na lívance. Tohle řídký těsto už kdysi předváděli v televizi kluci v akci? Slanina a ten druhej kuchař. A bohdalka taky. Řídký těsto jim proteklo cedníkem a měli z toho nevzhledné 5 - 10 cm dlouhé svinstvo. Tady: Odkaz .
Pocházím z východního slovenska a těsto na halušky je husté. Když se nabere plochou dřevěnou vařečkou, otočí, tak těsto se z vařečky natáhne a po cca 8 - 10 vteřinách se neochotně odtrhne. V ten moment už musíte mít vaříci vodu a přes haluškovej děrovanej cedník plochou stěrkou to těsto protlačit, aby do vody padali halušky velikosti posledního článku malíčku na ruce. To, co ti neumětelové předváděli v televizi bylo fakt na přesdržku.
Prej kuchařký esa. Spíš cocoti.
Jednou jsme měli v nemocnici na oběd brynzové halušky. To už se obědy dávaly do gastromisek s víkem a když se miska otevřela, tyk to byl takový zápach, jako když se do misky někdo vyzvrací. Nikdo to nejedl, všem se obracel žaludk.
halušky mám radši se zelím a slaninou
Brynzové halušky mám mo ráda.