1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 11 měsíci

jenže ono slovenské až tak moc není. pochází z Valaššska. stejně jako naše vepřová se zelím je bavorská

Před 11 měsíci

Kterej vůl tohle vymyslel, opsal. Prej řídké těsto jako na lívance. Tohle řídký těsto už kdysi předváděli v televizi kluci v akci? Slanina a ten druhej kuchař. A bohdalka taky. Řídký těsto jim proteklo cedníkem a měli z toho nevzhledné 5 - 10 cm dlouhé svinstvo. Tady: Odkaz .

Pocházím z východního slovenska a těsto na halušky je husté. Když se nabere plochou dřevěnou vařečkou, otočí, tak těsto se z vařečky natáhne a po cca 8 - 10 vteřinách se neochotně odtrhne. V ten moment už musíte mít vaříci vodu a přes haluškovej děrovanej cedník plochou stěrkou to těsto protlačit, aby do vody padali halušky velikosti posledního článku malíčku na ruce. To, co ti neumětelové předváděli v televizi bylo fakt na přesdržku.

Prej kuchařký esa. Spíš cocoti.

www.ceskatelevize.cz
Strapačky se zelím — Kluci v akci — Česká televize
Zábavný receptář pro domácí kuchaře i zkušené labužníky.
Před 11 měsíci

Jednou jsme měli v nemocnici na oběd brynzové halušky. To už se obědy dávaly do gastromisek s víkem a když se miska otevřela, tyk to byl takový zápach, jako když se do misky někdo vyzvrací. Nikdo to nejedl, všem se obracel žaludk.

Před 11 měsíci
Dagmar Burianová

halušky mám radši se zelím a slaninou

Před 11 měsíci

Brynzové halušky mám mo ráda.

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt