Ahold ? Absolutní veřejná lež ! Naopak, když je snaha pečivo zachránit, tak se někteří zaměstnanci vyžívají v jeho likvidaci promísením se shnilou zelenihou a podobně ! Mám dost fotek z konkrétního supermarketu.
Tak to "nejefektivněji" nakládá s pečivem řetězec COOP. Ve větších prodejnách už po patnácté hodině pečivo prakticky není a v menších (vesnických) prodejnách si pečivo musíte objednávat. Tak v podstatě není co odepisovat a ten trošek, co případně zbyde se druhý den přimíchá do čerstvého pečiva.
Pravda. Přimíchávání v COOP je vyhlášené..
Tak zrovna Albert tedy rozhodně neprodává všechno pečivo před koncem otevírací doby za polovic. Pouze některé druhy rozpečeného, to by bylo druhý den neprodejné a pár druhů ostatního. Např. Odkolkův pecen a další chleby za hrůzostrašné nepřiměřené ceny má v regálu několik dnů a pak ho milostivě zlevní o desetikorunu před víkendem. O míchání rohlíků z předešlého dne ani nepíšu......Tam koupit čerstvé pečivo a hlavně chleba za rozumnou cenu nelze, tak ať jejich mluvčí netvrdí nesmysly a jde se mrknout na realitu.
Slevy na pečivo jednak dělá počítač podle prodejů a plánu pečení (vidí kolik se mělo napéct, a kolik se prodalo a podle toho to vyhodnotí). Samozřejmě měl by se plán pečení dodržovat a pokladní to správně markovat, jinak prodeje nebudou sedět a tínpádem ani slevy. A částečně mají slevy v rukou i pekaři. Nikde není řečeno že se musí zlevnit úplně vše, čeho zůstává jen dva, tři kusy se standartně do slevy většinou nedává. A volné chleby se zlevnují taky každý den, balené v den expirace.
Paní tisková mluvčí Globusu asi nikdy nebyla večer na krámu. Přál bych vám vidět co se děje s pečivem. zaměstnanci pečivo nahází do velkého kontejneru o velikosti cca 2x 2 x 1,5 m
a pracovnice si do něj vleze a ušlapává to, aby se tam vešlo co nejvíce pečiva. To je šetření a to neni jenom jeden kontejner. Budu jí to muset nafotit , aby neříkala nepravdy. Kdyby to raději k zavírací době dali laciněji . Páni majitelé zamyslete se !!!!!!
By mě zajímalo zda zrovna Globus, nebo Tesco mají vůbec slevy na nebalené pečivo. Občas se tam vyskytnu i večer, regály plné (hlavně v Globusu) a plná cena.
U nás v Penny prodávají rohlíky z minulého dne za poloviční cenu. Bez problémů se dají rozpéct třeba v horkovzdušné fritéze,nebo z nich udělat semlbábu,nebo nakonec strouhanku
V Albertu taky to máme už dlouho. A jak se po nich lidi můžou utlouct, zmizí většinou ještě dopoledne 😄
A na to přišly obchody až nyní? Dobrý obchodník to ví dávno. Už před 30 lety v Praze na Žižkově v soukromém pekřství byla cedule "Po 17 hod. máme 50% slevu na veškeré pečivo.
Slevy se dělají už dlouho, akorát novináři o tom píši ted 😉
Horší je, když ho rozemelou, dají do těsta a udělají z něj pečivo nové. Když si koupím kvalitní chleba na trhu, vydrží v klidu víc než týden zabalený v látkové utěrce. Když koupím chleba v supermarketu, do dvou dnů je zelený.
To nedělají se jim nevyplatí to svážet.
Navíc podle zákona to davají potravinovým bankám, ztratu si odepíšou.
U nás pekárna prodáva pečivo a chléb z minulého dne jako krmivo a jezdí tam jak lidé s vleky tak i jen pro pár kusů (chleba za 8kč a je jen den starý plus přidají zdarma i bagety či rohlíky), vše mají z toho co jim zbylo žádny zpětný svoz.
Kdysi jsem pečivo rozvážel a zavážel jsem Tesco.23.prosince jsem zavezl do tesca 2000 vek na chlebíčky a 27.prosince jsem vezl 1900 vek zpátky jako vratku.Když jsem se zeptal proč tolik objednali bylo mi řečeno že musí mít plné regály zboží 5 minut před zavřením.
Proč vezl zpátky? V Albertu nám to centrála zlevní (nebo my sami), klidně na minimum a jak se to lidi i po svátcích poperou 😄 Ona veka není dobrá jen na chlebíčky. Ale tak na druhou stranu pekárna z toho udělá strouhanka a využito to bude.
Copak pečivo ale v Hodoníně v Kauflandu se strhla bitva o listy od kedlubnen...!!!
Ti co si zakoupili kedluben bez listů tak přenechávali dříve listí důchodcům pro slepičky...a najednou razie jako na drogy... všichni důchodci kteří měli v igelitovém sáčku pár listů pro slepičky museli tyto vrátit na místo zpět...
A tak se tam najednou nahromadili vrácené sáčky a důchodci museli malém klečet v koutě na hrachu... Blondýna z informací na ně vřískala jako nepříčetná...
Prosím vás, můžu si vzít jeden list od kedlubny,zeptal jsem se jí...???
Né, nemůžete...,kupte si kedluben s listy a budete tam mít listy zdarma...!!!
A kdo to nařídil...?
Paní ředitelka odsekla...
A kde je paní ředitelka...???
Nevím asi doma...
...no ještě že mají v Hodoníně dva Kauflandy a v tom druhém vám listy ochotně darují...
Paní ředitelka asi chová králíky...?
A důvod který uvedli...
.. nejdříve že se krade zabalené zboží v listí a když to znělo nevěrohodně tak prý mají smlouvu se ZOO...
A tak důchodci musí v tropech přes celý Hodonín pro pár listů do druhého Kauflandu...
Plýtvání u pečiva je minimální, buď se slevni, nebo jde pak pro zvířata. Co mně ale štve a můžou za to jen zákazníci je, že si kupříkladu dají navážit saláty, sýry, maso a pak to hodí někde do regálů. Dělají to i s jinými chlazenými a i mraženými produkty. Lidi, prosím, uvědomte si, že všechno co necháte někde jen tak ležet, se musí zlikvidovat. To je každý den množství jídla. Je takový problém vrátit to na místo, nebo prodavačce? Lidé by se měli nad sebou zamyslet. Nečekat kupříkladu pečivo v devět hodin večer a přemýšlet nad tím, jak se s potravinami zachází.