1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 11 měsíci

Autor, zřejmě záměrně, opomenul připomenout provozní řád vodovodu ve kterém by, mimo jiné, měli být stanoveny postupy odkalovani řadu a přehřívání likvidující kolonie bakterií

3
Před 11 měsíci

Lidé by samozřejmě měli vědět, že se z "teplého" kohoutku nepije. Ale už si neuvědomují, že je to stejné i s teplou vodou ve sprše. Speciálně na začátku je to voda, která tam několik hodin nebo dnů stála a někdo si ji hned pustí na hlavu.

1
Před 11 měsíci

Teplá voda mi přiteče

a) z centrálního ohřívání vody někde mimo můj byt a mimo mé možnosti její teplotu ovlivnit

b) z karmy u mě v bytě

c) z průtokového elektrického ohřívače přímo nad dřezem nebo u sprchy a umyvadla v koupelně

d) z elektrického bojleru u mě v bytě, který má nastaveno periodické automatické přehřátí vody s ohledem na uváděné bakterie

Máte-li něco z bodů b) - c) - d), můžete teplou vodu klidně pít.

Před 11 měsíci
Alice Korbelová

Máte-li něco z bodů b), c), d), pak je riziko naprosto stejné, jako u a). Teplou vodu nepijte, jedině po převaření. Paní Korbelová tomu nerozumí a dává nebezpečné rady.

2
Zobrazit další 3 reakce
Před 11 měsíci

To je kec 😮. Už jen věta "Možná si ještě pamatujete výraz užitková teplá voda, který se dříve běžně používal". To, že pijete jen studenou vás od případné nákazy legionelou neochrání, pokud je vodovodní řád (zejména jeho koncová část) špatně navržen nebo není udržován...

3
Před 11 měsíci

Když máte průtokový ohřívač, tak se vám změní teplá voda na nepitnou. No , to je fakt informace.

3
Před 11 měsíci

To je každému jasné, že z teplého kohoutku se nepije.

3
Před 11 měsíci

Už běžím ohřát vodu na sprchování v rychlovarné konvici.HA HA HA.

8
Před 11 měsíci

Proč se to šířilo hlavně v nemocnicích?Jak jim vařili čaj?

1
Před 11 měsíci

To snad ví každý.

4
Před 11 měsíci
Josef Bartl

Bohužel neví...

3
Zobrazit další reakci
Před 11 měsíci

Další psychopat 🙈🙉🤣

5