1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 11 měsíci

Obchodníci, kteří přes odpor velké části nakupujících zavádějí samoobslužné pokladny, teď bijí na poplach?? Mají, co chtěli. Řešení je jednoduché; zrušit samoobslužné pokladny.

137
Před 11 měsíci
Štěpán Švácha

Jaký odpor? Nutí vás někdo jít k samoobslužné pokladně?

51
Před 11 měsíci

Co čekali ? Lidi, když mají možnost, ukradnou i toaleťák z veřejných záchodků.

26
Před 11 měsíci
Hana Stojanová

Hlavně ti co mají ceskou vlajku v profilu a říkají si vlastenci

Před 11 měsíci

Ano kradlo se , krade se a krást se bude dál obzvlášť když bude tak draho. Krade se ze zvyku a možná i s nutnosti aby některé rodiny , děti měli co jíst. To je ten úspěch kapitalistického systému.

61
Před 9 měsíci
Jiří Balšánek

Nesouhlasím, z hladu nikdo nekrade. A naopak, když je zloděj dopaden, mnohdy o žádného chudáka nejde,

Před 11 měsíciUpraveno

Tak v zájmu úspor na pracovnících zavedou firmy samoobslužné pokladny, ale protože se zjistí, že se krade, nakoupí za mnoho milionů systémy na špehování lidí a rozpoznávání obličejů. Je to naprosto zvrácená doba. Kde je ochrana osobních dat GDPR, které všechny instituce málem přivedlo ke kolapsu, co dělají úřady k tomu pověřené ?

105
Před 11 měsíci
Jan Proksik

Asi vůbec nechápete GDPR, GDPR není o tom aby vás nikdo nesledoval. Je to o ochraně osobních dat jak sám píšete. A právě GDPR vás chrání v tom, že když vás někdo natočí tak se nedostane k vašim osobním datům a nemůže je například spárovat s obličejem. Proto například policie rozmazává obličeje v záznamech. Chápeme se?

A vůbec to nechápejte že se zastávám nějakého sledování lidí v obchodě, nebo nedej bože samoobslužných pokladen. Za kamery v obchodech si můžou lidi sami, bohužel na to doplácejí ti slušní kteří nemají křivé záměry. Samoobslužná pokladna je pro mě sprosté slovo, každý kdo ji použije by měl mít nárok na slevu že ušetřil obchodu náklady na pokladní. Krádeže spojené se samoobslužnými pokladnami beru jako daň pro obchodníky za jejich snahu o úspory.

6
Před 11 měsíciUpraveno

Nechápu, proč je nám, slušným lidem, vnucovám problém se zloději. Ani malinko nesouhlasím s tím, aby můj obličej byl předmětem zkoumání nějakého zakrslého bratra. To je moje svoboda a tam svoboda nikoho druhého nemá co dělat. Trvám na zachování GDPR vůči mě. Navíc je to problém obchodníků, který si oni sami vytvořili při urputné snaze o zvýšení zisku snížením personálních nákladů a i, jistě pečlivém, zvážení rizik.

Za tenhle problém ale já odpovědný nejsem.

65
Před 11 měsíci
Miroslav Vladim

Souhlasit nemusíte, ale je to popravdě jedno. Někde na ulici si vás můžou fotit, protože je to veřejné místo a není tam předpoklad pro zachování soukromí a zase v obchodě má na to majitel právo, stačí informovat.

6
Před 11 měsíci

Asi jsem nějaký vadný, protože chodím zásadně nakupovat a ne krást. Tato pokladna má pro mě především tu výhodu, že jsem rychleji odbaven.

81
Před 11 měsíci
Ivo Čtvrtečka

Věřím, já bydlím v menším městě a tady ty samoobslužné nikde nemají. Stejně bych k nim nechodila. Já mám ráda kontakt s lidmi.

36
Před 11 měsíci

už mě taky kolikrát napadlo u samoobslužných pokladen v Hornbachu , že když si lidi váží ty různé šroubky, vruty , skobičky , jestli někdo nezadá jiný kod levnějšího zboží u vážení . Protože když je tam obsazeno 5 samoobslužných pokladen , tak ta prodavačka , co tam hlídá , nekontroluje každý pytlíček s naváženým zbožím . A na dálku nepozná , co v tom sáčku je. Většina lidí je poctivých , ale občas asi někdo neodolá pokušení 🙂

8
Před 11 měsíci
Romana Kadlecová

A já zas viděl nějakého pana v obchodě u váhy ovoce jak nadlehčuje banány.. když mu vyjel lísteček tak je položil a porovnal "plnou" cenu s lístečkem...

Spokojeně pokýval hlavou a šel.

Co je to za člověka že mu stojí minimálně za ostudu nějakých 10 Kč a vůbec mu nevadí že na něj lidí koukají. Takoví pak nadávaji na vlády... hnus kde to žijeme

7
Před 11 měsíci

Nejvíce mě štve samoobslužná pokladna u pečiva. Když se člověk nepodívá co to je tak potom jen matně hledá podobný obrázek a vtipné je, že třeba v Lidlu ani samotné prodavačky neví co to je, když je to nějaká novinka a nebo prostě akce na různé dny. Jednou v Tescu jsem tam kliknul něco úplně jiného ,gramáž neseděla o 20g cena vyšší a přes pokladnu to prošlo v pohodě až doma jsem zjistil chybu no. Pokud se prostě spletu a kliknu levnější jsem tedy zloděj.

14
Před 11 měsíciUpraveno
Stanislav Švec

Tak se ze svého pochybení poučí a podruhé se podívá. Tadááá 🙂

5
Před 11 měsíci

Nebylo by lepší, než další kamery, najmout o pokladní více a všechny zákazníky obsloužit přes pokladnu. Určitě by bylo krádeží méně a náklady minimální. Já osobně odmítám suplovat službu v obchodě tím, že budu brigádničit za pokladní. Vedení marketů si bláhově myslí, že takto ušetří a jak vidno, neušetří nic a prodělá nejen u nás, ale i v celé Evropě.

33
Před 11 měsíci
Jan Miffek

Ale já se nechci otravovat s pokladní?! Chci si to v klidu namarkovat a naskládat do tašky. Stát ve frontě jako tupec a pak se vás pokladní zeptá co je to za pečivo, nemá na vrácení a pak po vás čumí že si nejste schopen ten nákup ve vteřině narvat do tašky.

7
Před 11 měsíci

Problém je v tom, že u nás je krádež až od 10tis. Kdyby se trestala krádež všeho od 1Kč bylo by to jiné, protože krádež je krádež, jestli za korunu, nebo za 10tis. Zapsat do rejstříku, jako to dělají v USA. Spousta lidí by si to rozmyslela něco ukrást, až by nedostala půjčku, úvěr, leasing, hypotéku.

27
Před 10 měsíci
Václav Malý

Jenže to by znamenalo postavit další vězení. Jednak jsou to miliardy a jednak ho nikdo nikde nechce. Všichni se budou bránit...možná by se mohly dávat domácí vězení a pokuty,ty ovšem kriminálníci platit nebudou a pokud jsou to bezdomovci ,tak zas nemohou dostat domácí vězení🙂{)))

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt