Pokud kupuj něco na internetu tak jedině dobírkou ! Těch pár korun mě nevytrhne a mám to bezpečně dodané a zaplacené až tehdy jakmile to fyzicky vidím jinak těch podvodů při platbě na účet je fakt hafo takže vždy na dobírku !!Vím přesně co si objednávám a od koho a taky si to můžu zkontrolovat takže žádné nevyžádané balíčky kdy vám tyhle blbosti chodí jako info do telefonu nebo do emailu !!
1) Kdo tvrdí, že dobírka je pro zákazníka jistota, ten je mimoň! Zkontrolovat obsah lze až po úhradě a převzetí zásilky, takže vám klidně pošlu cihlu. Jediná jistota dobírky oproti platbě předem je tedy doručení "krabice s něčím".
2) Jako prodejce mne nedůvěra zákazníka argumentujícího jistotou dobírky uráží. Jistota je pouze v tom, že je jistý a tedy dohledatelný prodejce (samozřejmě pokud je to IČO, nepředpokládám dobírku od fyzické osoby...). Ovšem zákazník je nejistý. Zásilky se dnes vydávají bez nutnosti předložit OP, jen na kód v SMS či mailu, tedy jméno i tel. číslo mohou být vymyšlené, vytvoření nového mailu na přijetí kódu pro vyzvednutí zásilky je otázkou minut. Navíc zákazníka nic nenutí zásilku na dobírku vyzvednout a každá nevyzvednutá dobírka je čistou ztrátou prodejce (náklady na balení a dopravu, čas nepočítaje).
3) Dobírka, i přes vyšší cenu, zůstává v oblibě u zákazníků, kteří nechtějí po platbě zanechat digitální stopu ve výpisu z účtu. Typicky dárek anebo hobby, které je třeba skrýt před manželkou. 🙂
Tolik z dlouholeté praxe odesilatele zásilek. Oponovat mi může ten, kdo jich odeslal aspoň 10 tisíc... 🙂
Nedivte se ? Pošta neví co by ještě urvala ale má to stejně už dávno zpočítaný ! Co si tam nasadili do vedení tu bandu těch vševědů s platem půl milionu měsičně, tak jim na nic nezbývá a ti co na ně musí vydělat tak lítají po rajonu jak splašený nosnice !
Dobírka je stále ještě bezpečnější, platba předem a pak nic ........ děkuji ?!
Stejne tak by to mohl rict majitel eshopu, posle na dobirku a nic, balik se mu vrati. V cesku me to přijde jak nejaky narodni sport objednávat na dobirku a nasledne nevyzvednout a mit k tomu milion duvodu, proc to vlastne neslo vyzvednout. Navic kdyz vyzvednete na dobirku v balicku kameni, tak vas ta dobirka stejne moc neochrani. Ale souhlasim, ze by to chtelo i mnohem tvrdsi system na kontroly nepoctivych eshopu a jejich postihy a vymahani
No to je ohromná výhoda zaplatím kartou předem a zboží nikde, dobírka sice levná není, ale máte alespoň jistotu. Všude se mluví o tom, že by lidi neměli platit nic předem, ale to je zbytečný, když si naběhnou, nadávat by měli hlavně sobě
To zase někdo vymýšlí ,aby byl ego ,není nad dobírkou.