1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 11 měsíci

Pokud kupuj něco na internetu tak jedině dobírkou ! Těch pár korun mě nevytrhne a mám to bezpečně dodané a zaplacené až tehdy jakmile to fyzicky vidím jinak těch podvodů při platbě na účet je fakt hafo takže vždy na dobírku !!Vím přesně co si objednávám a od koho a taky si to můžu zkontrolovat takže žádné nevyžádané balíčky kdy vám tyhle blbosti chodí jako info do telefonu nebo do emailu !!

2
Před 6 měsíci

1) Kdo tvrdí, že dobírka je pro zákazníka jistota, ten je mimoň! Zkontrolovat obsah lze až po úhradě a převzetí zásilky, takže vám klidně pošlu cihlu. Jediná jistota dobírky oproti platbě předem je tedy doručení "krabice s něčím".

2) Jako prodejce mne nedůvěra zákazníka argumentujícího jistotou dobírky uráží. Jistota je pouze v tom, že je jistý a tedy dohledatelný prodejce (samozřejmě pokud je to IČO, nepředpokládám dobírku od fyzické osoby...). Ovšem zákazník je nejistý. Zásilky se dnes vydávají bez nutnosti předložit OP, jen na kód v SMS či mailu, tedy jméno i tel. číslo mohou být vymyšlené, vytvoření nového mailu na přijetí kódu pro vyzvednutí zásilky je otázkou minut. Navíc zákazníka nic nenutí zásilku na dobírku vyzvednout a každá nevyzvednutá dobírka je čistou ztrátou prodejce (náklady na balení a dopravu, čas nepočítaje).

3) Dobírka, i přes vyšší cenu, zůstává v oblibě u zákazníků, kteří nechtějí po platbě zanechat digitální stopu ve výpisu z účtu. Typicky dárek anebo hobby, které je třeba skrýt před manželkou. 🙂

Tolik z dlouholeté praxe odesilatele zásilek. Oponovat mi může ten, kdo jich odeslal aspoň 10 tisíc... 🙂

Před 11 měsíci

Nedivte se ? Pošta neví co by ještě urvala ale má to stejně už dávno zpočítaný ! Co si tam nasadili do vedení tu bandu těch vševědů s platem půl milionu měsičně, tak jim na nic nezbývá a ti co na ně musí vydělat tak lítají po rajonu jak splašený nosnice !

8
Před 11 měsíci

Dobírka je stále ještě bezpečnější, platba předem a pak nic ........ děkuji ?!

22
Před 11 měsíci
Oto Špicner

Stejne tak by to mohl rict majitel eshopu, posle na dobirku a nic, balik se mu vrati. V cesku me to přijde jak nejaky narodni sport objednávat na dobirku a nasledne nevyzvednout a mit k tomu milion duvodu, proc to vlastne neslo vyzvednout. Navic kdyz vyzvednete na dobirku v balicku kameni, tak vas ta dobirka stejne moc neochrani. Ale souhlasim, ze by to chtelo i mnohem tvrdsi system na kontroly nepoctivych eshopu a jejich postihy a vymahani

1
Zobrazit další reakci
Před 10 měsíci

No to je ohromná výhoda zaplatím kartou předem a zboží nikde, dobírka sice levná není, ale máte alespoň jistotu. Všude se mluví o tom, že by lidi neměli platit nic předem, ale to je zbytečný, když si naběhnou, nadávat by měli hlavně sobě

1
Před 11 měsíci

To zase někdo vymýšlí ,aby byl ego ,není nad dobírkou.

5
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt