V nákupu mám přeci účtovanou i prodavačku, pokud jdu s větším nákupem k samoobslužné pokladně, logicky bych čekal při zaplacení slevu...
Od kdy nákupem účtujete prodavačku pokud si koupíte jeden rohlík dostanete taky prodavačku?
samoobslužnou pokladnu jsem zkoušela dvakrát, pokaždé to dopadlo neúspěchem - jednou jsem k tomu volala obsluhu, podruhý jsem tam nákup prostě nechala a nazdar
možná už se ten systém zlepšil, ale dělat už to nebudu. takový kraviny nechám jiným, nemám na to školení a market mě za to neplatí.
Nemám nic proti samoobslužným pokladnám,ale pouze v případě,že jsou otevřeny i pokladny s obsluhou.Ne jen jedna,či dvě s dlouhou frontou.Po tom,když nejsou, musím si nutně myslet,že to majitelé marketů dělají schválně,aby nahnali zákazníky k pokladnám samoobslužným a mohli propustit ze zaměstnání další pokladní a jejím ušetřeným platem si navýšit zisk.Protože zisku nikdy není dost,když máme zákazníky v hrsti a nechají si to líbit.A oni nechají,bohu žel
Ano, když v Bille je otevřena jedna pokladna u který stojí 10 naštvaných zákazníků a vedle u samoobslužných prázdných pokladem krafaji 2 prodavačky a dělají že nic nevidí.. Když už si mám ve vlastním volnu hrát na prodavače a umět pojmenovat to které pečivo apod tak chci alespoň 20% slevu, když už mě nutí dělat prodavače v obchodě..
Asi nevíte, že někteří lidé ve svém volném čase pomáhají ostatním, venčí zvířata z útulku,
hlídají, ač to není jejich povinnost, vnoučata aj. a to vše BEZ nároku na odměnu. Vy se řídíte heslem : "Zadarmo, ani kuře nehrabe" a za sebemenší úkon požadujete 1/5 slevy z nákupu.
Jak velkou slevu by měly požadovat ženy, které jsou nuceny dělat kuchařky, učitelky, řidičky, pradleny, uklízečky, švadleny zatímco jejich upracovaní manžílci se válejí od 19 hod. u TV?
To by se ti utahaní pánové nedoplatili. A víte co, já vás u těch TV zpráv vidím.
Já mám svoji ženu rád, tak pomáhám a rád.
V Čechách se stále více zapomíná na seniory.Vše online udělejte si apku.Nechápete,že staří lidé nejsou schopní ty novinky chápat ? Jsou to vaši rodiče a prarodiče.Celý život pracovali a starali se o vás. Proč je trestáte za to,že zestárly????
můj tatík v důchodovém věku ty apky programuje. to dneska nebude úplně věkem.
V zahraničí se od samoobslužných pokladen upouští a v ČR se zavádí !? To jsme zase o 50 let pozadu ? Proč bych měl dělat a podporovat nenažranost nadnárodních obchodů !? Dostanu za to něco ? Prdlajs, tohle podporovat nebudu, kašlu na vás, nebudu vám dělat brigádníka zadarmo, na to jste moc drazí, až mi dáte 10-20% slevu z nákupu, budu o tom uvažovat
Mně přijde nejzajímavější věta v posledním odstavci: „I přes zmíněné problémy se dá očekávat, že samoobslužné pokladny budou v českých supermarketech stále častější, a to i přesto, že v zahraniční od nich upouštějí."
upouštějí od nich tam, kde to nedotknutelní protože vyžadovat po nich placení je rasismus používají k odnášení zboží.
Tak ono spíš bude reálnější, že než lidi na samoobslužné pokladně okradou obchod, tak okradou sebe. Namarkují dražší zboží než ve skutečnosti mají nebo chtěli kupovat.
A že by si nevšimli, že pokladna kód zboží nepřečetla a oni ho přesto odližili do načteného zboží je opravdu blábol.. Za prvé se to boží nezobrazí na pokladně v seznamu. Za druhé váha na pokladně zaregistruje nečekaný přírůstek hmotnosti a potom nepustí toho zákazníka dál. projít by to teoreticky mohlo jenom při skenování velmi lehkého zboží, třeba semen nebo některého koření v malých gramových baleních. Ale proti tomu na těch pokladnách existuje dozor prodavače plus tyto místa jsou sledovány kamerami bezpečnostní služby.
Nevadí mi samoobsluha, ale kdyby ty krámy alespoň fungovaly pořádně a nemusel volat prodavačku kvůli kazdr prkotině.
Hlášky typu, počkejre prosím až budou tašky zkontrolovány. (Taška prázdná)
Nebo v taškové zoně je neočekávané zboží, počkejte prosím na obsluhu...
To by se na to člověk vys...
V zásadě máte pravdu.
To je tím že samoobslužné pokladny (ve vašem případě asi v Tesco) nemají kamery takže do vaší tašky nevidí, pokud se nestrefíte s váhou tašky do přednastavené váhy tak vyskočí ona hláška.
Neočekávané zboží může být po:
-položení položky na kontrolní váhu která se nenačetla (poškozený nebo nefunkční kod, příliš rychlý zákazník atd...)
-nákup je větší a opíral se o část pokladny která již není váhou pokladna to do malé míry toleruje ale po přidání dalšího zboží se nákup trochu posunul a pokladně přidá váhu.
-použijete zadat množství a nepoložíte ho na váhu najednou (například 5x pivo) pokladna se bohužel spokojí s menším množstvím (například 2x pivo) a po položení zbylého množství přijde hláška.
Bohužel současné pokladny jsou nedokonalé a potřebovali by doladit ať už konstrukčně aby z nich nic nečouhalo nebo softwarově.
Mám ale obavu že se obchodům do toho nebude chtít investovat neb se prosazuje nakupováni s mob. skenerem (scan shop, scan go atd...)
Hloupost lidí,zaplatí předražené potraviny a ještě si to sami namarkuji,bez nároků slevy a nebo jiné výhody.To samé myčky na auto,přijet k wapce naházet tam peníze a dám si auto ještě umýt,čim dal horší vsechno