Je hezké jak jim na to každej skočí...Ono totiž to sice vychází většinou o něco levnější, ale pokud si to člověk nepřeleje do svého obalu, tak zjistí, že každé velké balení je uděláno tak, aby mnohem hůř šlo regulovat použité množství...Zvlášť old špajz má na XXL balení dvojnásobnej průměr díry než na normálním. Nejmenovanej šampón, kterej zlikviduje až sto procent lupů to samé - velké balení, větší díra. Je pravda, že na XXL balení má pumpičku. Která sice jen tak mimochodem dává pro středně dlouhé vlasy tak 2x víc šampónu, než je potřeba, ale aspoň to jde celkem snadno regulovat. Samozřejmě, že počítají s tím, že člověk většinou zmáčne plnou a tak mu dražší XXL balení vydrží to samé, co normální malé.
To je ale dokonale všude, člověk, když už si doma naleje limonádu, tak mu taky vycházelo dřív 4x normální a obyčnejnej půllitr, teď 2,25l převážně proto, že těch 0,25l s větší pravděpodobností necháte v lednici tak dlouho, až to nebude k pití (ale samozřejmě to zaplatíte).
Ale tak co, zákazník má pocit, že dostal víc, tím spíš půjde znova koupit to samé, firma je spokojena, že má větší odbyt.
A proto jsem minule v Albertu raději nekoupil kuřecí žaludky, kterých jsem potřeboval cca 0,8 až kilo, proože je měli "vtipně" balené v plastových vaničkách, kde v každé byla na dně jedna vrstva (200g) žaludků. Takže bych musel vzít cca 5 vaniček - jaká ekologie! Když pominu ten objem - jenom kvůli žaludkům plná nákupné taška... A to už nemluvím o tom, že jejich reklamy na vše "superčerstvé" vyloženě nesnáším, protože se mi každou chvíli stává (většinou u masa), že smrdí už den dva před datem spotřeby... A k tomu XXL obecně - zkuste si pokaždé spočítat, jestli je opravdu XXL balení levnější, než několik (v součtu stejné množství) menších balení. Sleduji už desítky let, že z nás často prodejci dělají hlupáky...
To jako vážně?! Tak až si koupíte chléb, tak nelenujte a dejte ho na váhu. Hned uvidíte jak se výrobci snaží. Bylo mi divné, že chléb nám nevystačí na tak dlouho jak dříve. Zvážil jsem ho a ejhle místo 1,5 Kg měl pouhých 1,25 Kg. Za stejnou cenu. Takže takhle si výrobci představují vycházení vstříc zákazníkům?
Kdysi dávno byl možná obchodník vážené řemeslo. Dnes říkám "obchodníkům" (především s potravinami) "překupníci - podvodníci".
To není vůbec potře zvětšovat balení, ono by stačilo , kdyby to stávající více využili a naplnili jej tak jak to bývalo zvykem. Třeba prášků na praní je v krabici místo tak nejméně ještě na kilo a dále třeba sušenky v krabicích jsou ještě zabaleny v papírovém pytli a když je otevřete a vysypete do krabice není to ani z poloviny plné. Nebo některé druhy jogurtů, velká přední strana za ní o dost rozměrově menší kelímek , který je do kónusu a z pohledu na přední stranu máte dojem , že je toho jogurtu hodně, ale pak vystřízlivíte, když uvidíte hodně plastu a malý obsah. Bojujeme prý proti plastům, ale ne proti firmám co jej používají nadměrně právě za účelem oblbnutí spotřebitele. Stát jako kontrolní orgán totálně selhává.
Tak to není pravda!!! Není vždycky pravidlem že větší balení se vyplatí. Obchodníci spoléhají na to že si to zákazník nespočítá. Tady to nefunguje!!!!!!! Podvod!!!
Kdyby to aspoň bylo levnější na jednotku jak jste někdo píše, ale my v České republice tady máme takovou výsadu že větší balení někdy může být dražší na jednotku
Hlavně aby byl obsah vetsi