1600/1600Zbývá 1600 znaků

Kdysi po Novém roce někdo říkal v rádiu: Zbyly vám ze silvestra nějaké peterdy? Můžete je použít na hubení krtků na zahradě. Když najdu čerstvou krtinu, šoupnu do chodbičky petardu s prodlouženou zápalnou šňůrou, šup na to dlaždici a už jen koukám, kde všude to "fouklo". Ani jednou jsem nemusel použít dvě. Zkuste to 😮)

Před 1 dnem

Mám expanzní plašič krtků, funguje na 70 %, psa ten na 25 % a kočka 5%. A je po krtinách. Celý rok na zahradě ani krtina, v ohradě u ovcí je jich snad 20, tam ať si hrabe.

Před 1 dnem
Petr Mánek

Zničit krtka

Odkaz

3
Před 2 dny

Tento článek je plný hloupostí! Zbavte zahradu potravy krtků?? Když se živí žížalami!! Pletivo do 60 cm kolem celé zahrady!! Nesmysly, fakt!

14
Před 3 dnyUpraveno

Je mi 75 roků a za celý život zahrádkaření mám velice dobrou zkušenost,kterou mě naučil Přemek Podlaha.Jestli se vám na pozemek nastěhuje krtek nebo hryzec,jedinné řešení je skončit se zahrádkařením a nebo prodat pozemek a koupit jiný v místě,kde pdobná havěť není.Vyzkoušel jsem snad všechno.Ty směšné plastové lahve,používali krtci pro svoje mladé jako kolotoč.Všemožné jiné plašiče skončily naprostým neúspěchem.Já jsem působil o několik lewelů výše,než tady uvádí autor,jehož rady jsou sto let staré a naprosto NEÚČINNNÉ, já používal např. ,německé patrony,které zaplynovávají chodby jedovatým plynem,naprosto neůčinné,vyplavení nory vodou,po týdenním trvalém zaplavování nory na mě asi půl hodiny po zastavení vody,zamával krtek z nového krtince.Motorka,nastartovaná tři dny a výfukové plyny z ní svedeny do krtčí chodby,by otrávili člověka,ale hryzcům nikdo neřekl,že jsou jedovaté a tak to samozřejmně přežili,atd.,atd.Postupně jsem přecházel na vybetonované záhony,ale to pouze do doby,než se tam nějak nastěhovali hryzci.Zlom nastal,když mi začali podežírat ovocné stromky a postupně je všechny zlikvidovali,To jsem si řekl DOST. A jak si myslíte,že to dopadlo?Krtek a hryzec zvítězil.Protože jsem měl na pozemku postavený rodinný domek,nemohl jsem se přestěhovat,tak jsem skončil se zahradničením.Přešel jsem na pokojové květiny.

38
Před 8 hodinami
Martin Patross

Obyčejní kocouři z vesnického chovu. Pěkná pouliční směs, s ochočenou mámou, která je venku už jako koťata učila lovit.

Pořídili jsme si dva krátce po nastěhování. Máme je kastrované, aby neřešili kočky a netoulali se.

Zahrada ve stavu 3 hromádky na metr čtvereční, do dvou let to vyřešili.

Krtky i hryzce. Našla jsem kolikrát někde ležet zakousnuté. Dneska není na zahradě jediný krtinec. Loni mi jeden z kocourů denně přinesl zakousnuté mládě hryzce, netuším, kde tu noru našel, na naší zahradě tou dobou už nebyli. Ale vybral je nejspíš všechny. 😄 po týdnu přinesl dospělého.

2
Před 8 hodinami

Když jsme se nastěhovali, vypadala zahrada ve stylu tři krtince na metr čtvereční. Ani chodit se po tom nedalo.

Pořídili jsme si dva kocourky. Pár odklizených zakouslých krtků a pak se zbytek odstěhoval dobrovolně. Jsou o dva pozemky dál v ovčí ohradě, tam si můžou hrabošit jak chtějí.

1
Před 2 dny

Vyzkoušel jsem úplně vše a nakonec byl funkční hadr namočený v naftě zasunutý do díry. Byla to rada známého a zabrala. Do té doby jsem dal za různé výmysly tisíce korun.

Je to dle článku "dobrý kamarád", ale když jsem si na poddolovaném trávníku dvakrát málem vymknul kotník, bylo nutné ho vypudit.

4
Před 2 dny
Milan Trojan

Taky jsem zkoušel naftu, olej, spaliny z dvoutaktu a ono nic.

Před 3 dny

Zvukové odpuzovače nefugují, pachové jakbysmet, s dovolením žížaly a larvy hmyzu likvidovat nehodlám, jsou převážně užiteční. Přirození nepřátelé - máme tři psy a kocoura, krtkům absolutně nevadí. Jedna naše fenečka každý rok ulovila kolem třinácti - patnácti krtků, teď je jí patnáct a bohužel už neslyší, a tak nechytá, byl to jediný účinný prostředek. Plašiče z plastových lahví pana Přemka Podlahy taktéž nefungují, dokonce je párkrát krtek nadzvedl krtinou. A zakopávat pletivo, to si ani nedovedu představit, jedině snad na zahrádce velikosti dlaně. To zas je článek poskládaný z neprověřených informací a reklam na netu...

33
Amu Amu

Máte naprostou pravdu,vše jsem vyzkoušel a tak jsem koupil karbit a je klid,vložit do tunelu,zalít,zakoupit.

11
Zobrazit další 3 reakce

Po zjištění neúčinnosti doporučovaných opatření vidím, že jediné co mi funguje, je PET láhev s nepravidelným otvorem ve dně nasazená na kus drátu. Nepatrný pohyb vzduchu vyvolá klepnutí a to se drátem přenáší do země. Hryzcům, krtkům a jiným škůdcům to vadí a odcházejí jinam.

14
Před 2 dny
Zdeněk Folvarčný

Ani náhodou. I tohle je dočasné. Nejdéle fungovalo, když jsem měl v hlubánce čerpadlo Malyš... To rozdrnčelo zem tak do 5-7m dokola. Ale o to víc krtinců bylo hned za touhle hranicí

2
Před 2 dny

Zbytečné články. Krtka musíte zabít jinak jich na zahradě budete mít víc. Jediné co funguje jsou železné pasti s pérem. Dají se mezi hromádky do chodby a přikryjí větvema a trávou. Když je to správně nainstalované tak to krtka secvakne a je to. Když se mi na zahradě objevil tak jsem zkusil snad všechno a pomohlo až tohle nakonec jsem ten rok pochytal 8 krtků. A teď mám pokoj. Past jsem si nechal kdyby se zase náhodou nějaký objevil. Zatím dva roky nic. Takže moje rada je jedině ulovit.

8
Před 1 dnem
Lukáš Mráček

Přesně, vyzkoušel jsem všechno, ale teprve klešťové pasti slavily úspěch.

Odstraním krtinu i s okolním drnem, proti chodbě nastražím past, přiklopím černým kýblem, který po obvodu utěsním hlínou. Už dva roky pokoj.

2
Před 1 dnem

Někdo měl úspěch s motyčkou nad hlavou, mě se spíš dařilo takto:

vypozoroval jsem, kdy krtek pracuje (pohnula se krtina, jak vytlačil další hlínu) a přibližně v tu dobu jsem stál u krtiny s rýčem šikmo směřujícím pod ní. Když se začala krtina zvedat, dupl jsem na rýč a rychle podebranou krtinu vyhodil na trávník. Krtkovi jsem neublížil, chytil ha za kůži za hlavou a hodil do připraveného kbelíku, aby se mi honem zase nezahrabal. Vynesl kamkoli na louku, nebo pastvinu daleko od zahrádek. Nesmíte to rýpnutí uspěchat, aby byl krtek dostatečně mělce pod krtinou a vy jste ho opravdu podebrali.

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt