doufam, ze nechodite do bankomatu, protoze nejste banker...a do vydejniho boxu, protoze nejste kuryr...ja mam samoobsluznou pokladnu rad, zvlast kdyz mam mensi nakup...nemusim stat frontu
To vám nikdo nebere, na malý nákup je to jako stvořené. Špatně je, když není na výběr a musím se tam otravovat s velkým nákupem, to nejsem rychlejší, než pokladní. Btw. s bankomatem to asi srovnávat nelze a ne, do výdejních boxů také nechodím. Nechám si to dovézt až pod nos do práce nebo domů. Šetří mi to totiž síly a čas.
Slovo prodavačka ztratilo svůj význam.Když v supermarketu zeptáte,kde mají to či ono nebo jestli je ještě na skladě zboží v akci,odpoví vám,že neví a že se máte podívat po regálech.Stalo se mi to už několikrát.Vyjimkou jsou prodavačky v menších prodejnách,které mají lepší přehled a jsou vesměs ochotnější .Už nechtějí ani markovat u pokladen,takže v narketech nejsou prodavačky ,ale vyrovnávačky zboží .☹️
A jak má asi prodavačka hypermarketu vědět, jestli si před minutou nevzal některý zákazník poslední kus zboží, které je od ní 50 m daleko??
Samoobslužné pokladny využívám často,pokud nemám obrovský nákup.Co ale vyžaduji,je stálá přítomnost zaměstnance,který mi poradí,když se dostanu do problémů.Stalo se mi,že u samoobslužných pokladen nikdo nebyl a stalo se mi i to,že jsem si musela vyslechnout,že jsem vlastně hloupá,když si sama neporadím.A to je vrchol arogance vůči zákazníkovi.Chápu,že práce pokladní je náročná,zákazníci nejsou vždy milí,ale nejsem povinna vědět všechno.Nejsem totiž v markování zboží proškolená.Tak asi tak.
Už se mi párkrát stalo, že se pokladna "zasekla". Když nebyla prodavačka v dohledu, sebral jsem zboží z váhy a šel vedle. Obvykle to pomohlo, mínus pro ostatní je to, že až do příchodu prodavačky byla původní pokladna zaseknutá.
Jsou nějaké kvóty, kolikrát týdně musíte psát o samoobslužných pokladnách? To je snad článek denně a stále ze 3/4 textu složený jen z komentářů v diskusi pod tím předchozím...
Tak to nečti, ňoumo!
Pro všechny příznivce samoobslužných pokladen: Nejsou zaváděny pro pohodlí kupujících, ale pro snížení nákladů obchodu. Tato úspora se ale neprojeví v ceně zboží.
Kontrolujete si účtenku s nákupem u běžných pokladem?
Snad ti dojde kde je ta sleva.
Ja kdysi delala praci pokladni a tak si to obcas rada zopakuji. Vyhovuje mi na samoobsluzkach to, ze hned vidim, za kolik se zbozi uctuje (takze pak nemusim prohlizet uctenku) a nikdo me netlaci vozikem do zad, kdyz si uklizim nakup. Jen kdyz mam v kosiku neco, kde se kontroluje vek, jako je alkohol nebo nektere cistici prostredky a nevidim tam obsluhu, jdu k normalni kase, protoze stejne vetsinou cekam veky, nez nekdo dobehne a potvrdi, ze jsem dostatecne stara na nakup Domestosu nebo lahve vina.
Souhlasím s Vámi. Nesnáším fronty a řeči o ničem ve frontě před pokladnou a strkání do zad košíky. Pokud potřebuji větší nákup, tak existuje dovážková služba a nemusím nic těžkého tahat.
V ceně nákupu je i obsluha u pokladny. Pokud jí nevyužiji, měla bych mít za nákup slevu. Dokud to tak není, odmítám za plnou cenu dělat část jejich práce.
Když máte ráda fronty, je to vaše rozhodnutí.
spíše si nevít rady na samoobslužné pokladně, tak křičí, že chtějí slevu.
Nechápu tyto lidi j, o co jim jde?
Ušetříte čas, nemusíte čumět na jinou osobu jak pípá nákup a při problému se pomoci vždycky dovoláte.
Já tomu fakt nerozumím, jak lidi udělají problém úplně za všeho. Ve výsledku nikdo k samoobslužný pokladně nikoho jít nenutí.
Někdy nutí. Stalo se mi to v drogerii a musela jsem hledat k tomu po prodejně personál aby mi s tím poradil.
Část lidí s tím má problém. Toho využívají jiní, i já, abychom nemuseli stát frontu u ookladní. Sanoobslužné pokladny bývají časti volné a tak šetřím čas. Trochu té práce s markováním mě fakt nezabije
Jde o princip. Také s nimi technicky nemám problém, ale v ceně nákupu je i obsloužení u pokladny, tak nevím, proč bych to měla dělat já.
Když mne v L... naposled poslala prodavačka k samoobslužné pokladně protože jich je málo slušně jsem ji řekl že tam nejsem na brigádě.
No a příště tě hned u nákupu ošidili.
Kontroluješ si účtenku s nákupem u běžných pokladem?