Ani se nedivím.Ráno jsem byla nakoupit v Albertu.Mají tam 13 pokladen a ani jedna nebyla otevřená.Mají asi 2 ty samoobslužné.Nebýt toho že paní na recepci pracovala tak jsme tam byli ještě teď.Ani jedna pokladní se neunavovala že by šla zákazníky obsloužit.U těch samoobslužných se flákají okolo.
Ráno potřebují kávu-jsou vzadu.
V 21. století mi bude někdo říkat, že je neděle svátkem klidu ? A co svoboda podnikání ? Můj obchod, moje pravidla. Netahejte do toho náboženství. Mně jako zákazníkovi prodej o víkendech vyhovuje, protože přes týden pracuju do večera a pokud si chci nakoupit v klidu, nechávám to na víkend. I ke kadeřnici chodím o víkendu. Dokonce i někteří lékaři nabízejí v dnešní době za příplatek víkendové ordinační hodiny, protože je plno profesí, kde je problém během pracovní doby odejít třeba na půl dne k doktorovi. Otevírací doba obchodů a služeb od 9,00 do 18,00 opravdu není pro ty, co pracují. Prodavači pracují na směny, takže rozhodně nepracují více hodin než ostatní.
Úplně běžně jsem mívala za měsíc víc hodin než přítel pracující v kanceláři na osmičky. V kritické měsíce, především před Vánoci, dokonce podstatně víc. To jen k vaší poslední větě.
Dobrá zpráva z Německa.
😇
Kdy už konečně i Češi pochopí, že slovo "neděle" je odvozeno od slovesa "nedělat" a že tento den je dnem odpočinku?
Nikdo Vám nebrání v neděli odpočívat, ale nebraňte prosím ostatním, aby pracovali, nebo nakupovali. Vám také ostatní nepřikazují, co v neděli dělat. Děkuji.
Samotny napad jakekoli regulace oteviraci doby je nekonecne stupidni, a tohle tomu nasazuje korunu... Kodet mel v Peliskach pravdu.
Myslím si,že nařizovat ochodům jak a kdy mají mít zavřeno je špatně. Je to jejich věc. A řeči o zaměstnancích jsou hloupost Naopak chodí rádi, maj příplatky. A komu se to nelíbí, může jít pracovat jinam. Samé nařizování.
Svátky a neděle zavřeno, soboty omezit. V tom souhlasím s lidovci.
jednou komunista, navždy komunista, že? Ale doba se naštěstí mění, lidé se taky mění a hlavně, lidovci jdou do pr..le 😄
Za použití samoobslužné pokladny by měla být sleva na nákup. Viděl bych to tak na 50 korun. (cca 15 minut práce na pokladně, místo jejich zaměstnance)
Já bych k automatickým pokladnám chodil i kdyby byla sleva naopak na živou pokladní 🙂
Naprosto souhlasím a mám radost že se do Evropy začíná, snad doufejme, navracet zdravý rozum.
Jakože se nenechat lidi nakoupit když mají volno a přes týden na to nemají čas, je výsledek zdravého rozumu?
Němci se nikdy nepoučí- tam na 100% platí, že dogmatismus je vždy až na prvním místě.
Proč si nemohou obchody rozhodnout, který den v týdnu budou mít zavřeno? Pokud teda MUSÍ mít zavřeno. Kvůli církvi?
Ne tak kvůli církvi, ale svému tělu...