1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

Zazila jsem v CR pred 25 rokama, ze za pokladnou Kauflandu stal plysovej hafan jako pokladnicka. Bylo to urcene na vycvik psich partaku pro nevidome osoby. Prispivala jsem, i kdyz jsem zpetnou vazbu nemela.

Mne v CR za mych poslednich navstev nikdo u pokladny nenabizel/nevnucoval nic. Jen mne obtezuji slevove karty pro stale zakazniky, kteri to same zbozi dostaji za vyrazne nizsi cenu. Je to z meho pohledu diskriminace ostatnich - prilezitostnych - nakupujicich. Pro mne je to jasny signal "nenakupovat tam". Jednickou v tom oskubavani klientu je Tesco. Zaznamenala jsem i neco podobneho v Lidlu, kdy tydenni nabidka platila pro vsechny, ale jine zbozi jen pro zakazniky stale cili s vernostni kartickou. Zakonite koupim neco jineho. Tudy cesta nevede. Jde jen o moji vlastni zkusenost, vlastne nahodilou, protoze v CR nebydlim.

14
Před 8 měsíci
Hana Jeřábková

V Lidlu můžete mít věrnostní kartu tak asi do 3 minut. A z pohodlí domova.

2
Zobrazit dalších 9 reakcí
Před 8 měsíciUpraveno

Je snad pro někoho problematické vyslovit jednu slabiku - NE ? Ptají se proto, že to mají nařízené, jistě je to nebaví, meldovat při každém zákazníkovi, dokola 200 x za odpoledne, ty samé věty. Prostě řeknu ne, to mě nezabije, ona má splněno a všechno je v pořádku. Lidi jsou opravdu čím dál labilnější, že je rozhazuje a obtěžuje každá hloupost.

44
Před 8 měsíci
Hana Stojanová

Ano, je to problém! Ne každému je ve frontě u pokladny příjemné na otázku, jestli chcete přispět do sbírky pro nemocné děti, odpovědět ne! Takto to dělali v Lidlu a není to nic jiného, než nevhodné citové vydírání. Tak si nechte ty hloupé řeči od cesty.

69
Před 8 měsíci

Zase autor mimo mísu. Nikdy se nestalo, že by paní u kasy nabízela zubní pastu, nebo čokoládu. Na takovém nesmyslu je pak založen celý blábol.

42
Před 8 měsíci
Lubomír Kozák

Mně se to stává pravidelně v Drogerii Teta a v Datartu.

63
Před 8 měsíci

Ještě se mi nestalo, že by mi u pokladny někdo nabízel další zboží. A na nákupu jsem minimálně jednou až dvakrát týdně (když dochází chleba).

7
Před 8 měsíci
Václav Pavlík

Tohle se týká drogerií.. Dneska jsem byl v Tetě pro ha..zl papír a hned mi něco vnucovala.. Superkarkety to pochopitelně nedělají..

5
Před 8 měsíci

Stojíte v obchodě ve frontě a čekáte, než na vás dojde řada. Jakmile se dostanete ke kase, musíte čelit otázkám, zda k nákupu nechcete přihodit ještě něco dalšího.

Anebo jdete k samoobsluzny pokladne, nikdo se vas na nic nepta, misto cekani ve fronte jste za minutu venku i se zaplacenim.

4
Před 8 měsíci
Pavel Matoušek

Tak když kupujete pivo a cigára, není co řešit.

Když máte různé pečivo a další věci, u kterých si nejste úplně jist, samoobslužná pokladna nrní to pravé.

7
Před 8 měsíci

Mě to sice otravuje , ale nedělá mi problém říct ne . Oni to mají nařízeno , ale nebudu si přece brát něco , co ani nepotřebuji .

55
Před 8 měsíci
Marcela Sukova

Mně to štvalo jen na místní benzínce, jednou jsem slečně řekla, že chápu, že to asi nabízet musí, ale že mě to štve, a ona odpověděla, že nemusí, ale dělá to z vlastní iniciativy. Byla milá, popovídaly jsme si o tom v klidu, ale překvapilo mě, že to někdo dělá sám od sebe, možná za to u benzínek mají nějaké provize?

5
Před 8 měsíci

Taky mi to vadí a když mi v Datartu mladík doslova nutil tužkové baterie už jsem se přestávala ovládat.Deset kusů tužkových baterií,říkám mu nepotřebuji a on pořád jak je to výhodné,ale pro něho mně k ničemu.

12
Před 8 měsíci
Marie Hortova

V DATARTU se mne slušně zeptají, jestli přeji ještě něco jiného. Ale to je přece normální. Nic mi nenutí, max. upozorní, že to nebo ono je "v akci".

9
Před 8 měsíci

nabidky u pokladen jsou mi ukradene, protoze vyhradne pouzivam samoobsluzne pokladny. u pultu nakupuju jen v malych prodejnach a ty zadny tyhle otravnosti neprovozuji

3
Před 8 měsíci
Eduard Straka

přesně,jdu u nás k Havlíčkovům do marketu a nikdo mi nic takového nenabízí,ani připitomělou aplikaci,nic..

Před 8 měsíci

Také jsem se s tím několikrát setkala. Držím se zásady, že co nechci, aby někdo dělal mně, nedělám druhým. Chodím na brigádu do Alberta a ještě mně tam nikdo nenařizoval, abych zákazníkům něco vnucovala. A i kdyby to zkusili, dopadlo by to tak, že bych si nejspíš našla jinou brigádu, neboť mi takové jednání vadí. Při nákupu v Lidlu jsem zažila ty pokladničky pro děti a pokud je někomu hloupé jednoduše odmítnout, nechť použije tzv. diplomatickou fintu. Když totiž řeknete pouze "NE", lidé to automaticky berou jako strohé odmítnutí. Proto raději říkám "DNESKA NE", případně "ZATÍM NE". To v ostatních lidech evokuje představu, že jindy běžně přispíváte, ale zrovna nejspíš nemáte hotovost, případně jste před výplatou. Ať si to domyslí jak chtějí, vám to může být jedno. Pokud jste na dalším nákupu a stále po vás někdo chce příspěvek na charitu, klidně můžete říct, že jste dávali minule. V tom počtu lidí si vás nejspíš nikdo nebude pamatovat. Pokud tedy nechodíte stále ke stejné obsluze, ta by si vás nejspíš zapamatovala.

Máte-li však problém odmítat cokoli všeobecně, nejspíš budete mít problém i v reálném životě. Tady už bych doporučovala nějaký kurs asertivního chování, kde by vás to naučili. Jinak se může stát, že s vámi budou manipulovat nejen obchody, ale i vaši blízcí... Přeji hezký den všem.

11
Před 8 měsíci
Esterpeggy Šťastná

V Lidlu jsem dřív říkal,že přispívám na svá vnoučata. Teď se naoko rozčílím, se slovy, že jako důchodce čekám, až se bude vybírat na letadla nebo Ukrajinu, to je důležitější než děti! Vzor mám ve vládě. Koukají jak trdla...

4
Před 8 měsíci

Normálně řeknu Ne, děkuji. Proč neřešíte spíše to, že prodavačky jsou k nabízení zboží zaměstnavatelem nuceny a snad ani nechci vědět, za jakých podmínek. Stejně jako zaměstnanci České pošty. Člověk za pokladnou musí být ve střehu, často se přihodí nějaký ten konflikt se zákazníky, a ještě nezapomenout nabízet zboží navíc ? Podle mě šikana zaměstnanců, nic jiného.

134
Před 8 měsíci
Dagmar Oravcová

A říká se tomu aktivní prodej a filiálky mezi sebou soutěží, kdo toho víc prodá a jsou zato zajímavé odměny.

21
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt