1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 dny

Staré dobré cukrovinky od českých výrobců jsou nenávratně, jak říká lesník v Tajemný hrad v Karpatech " V per--li

pana hrábě". Už se nic nedá koupit, protoze kdo má chuťovou paměť tak mu ty novodobé šmakulady nechutnaji. Palmový olej glugózovy sirup z kukuřice. Už to ani cukr nevidělo ani z rychlíku. Hlavně, že se budou v Česku rušit další cukrovary, protože prý nemají odbyt

A půdu nám bude plajchovat kukuřice, protože se z ní vyrábí glukózovy sirup a je levnější při výrobě cukrovinek, než cukr z řepy. Hlavně, že z tepla a pohonných hmot budeme platit za povolenky a všechno.nam.tím zdraží

Ale že pálmy olejne ničí plíce zeměkoule -deštné pralesy, to je EU úplně jedno. Že používáním.glukózofruktózoveho sirupu v cukrovinkach děti 3x více tloustnou a ničí jim to játra, to taky nikdo neřeší

Takže moje obrana je, ze čtu složení a nic tak zrajtovaneho jako cukrovinky na regálech nekoupím

Ani zmrzlinu, další otřesné zgrzliny, narvané hnusy,.které zlevňují výrobu, ale lidi je kupuji za předražené ceny.

Naštěstí si tyhle cukrovinky s upravenými podvodnymi recepturami může člověk lehce odpustit.

Zářným příkladem naprosté zkázy jedné české sladkosti,.jsou piškoty. Kdo si ještě je ochoten to, co.je na dnes k mání jako piškoty koupit, toho opravdu lituji. Vitriol by nepozřel.ale piškoty spadá. Už i ty ve zverimexu jsou chutnější a zdravotně bezpečnější a nejsou sladké. A málokterý pes sežere ty piškoty pro lidi, co se prodávají dnes. Přitom české piškoty byl fenomén,.který si z Česka vozili i do zahraničí. Dnes je to hnus.

4
Před 8 dny

Sušenky oplatky bez palmoveho oleje byly,a jsou mňam. Nejhorší je, že palmový olej neni absolutně zdravý a cpou jej všude, potom se podepisuje na zdraví...

23
Olga Fabiankova

Přesně.

Dala bych si máslové sušenky Club.

To byla dobrota..

Nedávno jsem si je z nostalgie koupila a ty dnešní chutnají doslova jako slisovaná nesladká mouka... Ble..

Jak se může Opavia uživit, je mi záhadou...

Jediné, co se dá ještě konzumovat, jsou výrobky od Sedity.

1
Zobrazit další 4 reakce
Před 7 dny

Mejdlička si nepamatuju, asi jsem byla mlsná. Ještě jsem lízala z dlaně zmrzlinu v prášku a kupovala si čokolády nebo spíš sójové pochoutky...žlutou s motýtem a bílo zelenou se starožitný autem. A turecké medy takové tyčinky. Menší za 20 haléřů s buráky a bez větší za 40 haléřů. A bonbóny griletky....mňam.

4
Jana Lukášová

Na to si pamatuju.

Zmrzlina v prášku Mixar.

🙂

To byly časy..

1
Zobrazit další 2 reakce
Před 8 dny

Vlnky byly moc dobré. Nebyly to ale sušenky jak uvádí článek ale oplatky. Co se sušenek týče měl jsem moc rád Princezky. Z oplatek si ještě vzpomínám na Sportky z čokolád na mléčnou oriškovou Barilu malá za 4 Kč velká za 8 Kč . Pak byly takové oplatkové kuličky ve tvaru vlašských ořechů naplněné griliášivou naplni ale název si již nepamatuji. Z bonbónů si vzpomínám na Medovky. oríškové karamely Praga, ovocné karamely Sisi nebo na Arabesky. Bylo toho hodně ale člověk si už na vše nevzpomene. Mejdlíčka jsem ale nemusel.

24
Před 8 dny
Jaroslav Mádl

Ty oplatkové kuličky si taky pamatuji, byly v dost velkém sáčku a jmenovaly se Hořec (jako ta horská kytka, ta byla i na obalu). Byly moc dobré, hlavně té náplně tam bylo hodně. Vlnky jsem taky měla ráda. A z bonbónů jsem měla oblíbené Atlasky a Bari mandle. No a rumové pralinky. Z těch, co přežily dodnes, kupuji občas Slavie.

27
Před 8 dny

Mejdlíčko bych si koupila i dnes, celé za 1,-Kčs,jeden dílek za 20 haléřů, nejlepší bylo růžové,alespoň podle mě.

18
Před 7 dny
Simecek Budislav

Větší hnus než než to ,,mejdličko" snad neexistoval.

15
Před 8 dny

Mně třeba hodně chybí právě vlnky. Ale není mi líto, že zrušili jejich výrobu. přijde mi, že co dostal do pracek mondélez, to šlo k šípku chutí i kvalitou. takže těch vlnek s "novou recepturou" nebyla škoda žádná. A nechyběly by mi ani současné lentilky a další šmakulády. Kde jsou ty staré lentilky z hořké čokolády s cukrovým sladkým obalem. Staré cukrovinky dnešní děti ochutnají jen málokdy a málokde a většinu už vůbec. Ale zase je větší výběr. A přesto není moc z čeho vybírat stejně jako kdysi.

28
Před 7 dny
Dita Smítalová

Pro mne z dnešní doby jsou nejlepší citronové oplatky-zlaté.

4

Jo mejdlíčko, to bylo hnusný, ale stejně jsme ho milovali, nevím proč. V neděli odpoledne (za mého dětství byly ještě soboty pracovní) jsme vymámili z maminky 2 koruny a vyrazili na zimák - za korunu vstupenka a za druhou chleba s hořčicí, čaj a kus mejdlíčka.

Já zase nedokážu zapomenout na máčený perník v čokoládě, s povidly. Ale ten ze 60. let! Pořádný kus, pevné těsto a celý politý čokoládou. A na mejdlíčku jsme také vyrostli a jsme tady dodnes. A ještě si vzpomínám na pomerančové sušenky petit bureau, nebo tak nějak. Moc na výběr jsme neměli, ale dokázali jsme si to vychutnat!

Před 7 dny

Jo kde jsou ty časy, dříve tobylo nĕco a mĕlo to aspoň nĕjakou chuť. Dneska ty vyblitiny nstojej za nic a nemají žádnou chuť. Protože se všechny továrny prodali kdejakému volovi.

16
Před 4 dny
Bohumil Petřík

No oni to volove nejsou

Spíše pěkni vychcandírové Změnili receptury, nahradili je levnými hnusnymi náhražkami a prodávají je za nekřesťanske ceny. A těch, co si pamatují, jak to.kdysi chutnalo je opravdu.málo.

Ale pořád zůstalo dost těch, co ty ošizené zgrzlé šmakulády koupí.

Tak to jejich za korunu vyrobit a za 400 prodat, pořád dobře funguje. A co se jim tak nevyplácí, přestanou vyrábět

Pořád těch šmakulad, co jim vydělávají je dost a dost. Dnes už běžnou kvalitu z minulosti povýšili na luxus a ten si nechají královsky platit.

2

Žvýkačkové cigarety by neprošli..jasně že ne,oni je totiž u dětí nahradili elektronické cigarety

9
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt