Sušenky oplatky bez palmoveho oleje byly,a jsou mňam. Nejhorší je, že palmový olej neni absolutně zdravý a cpou jej všude, potom se podepisuje na zdraví...
Mejdlička si nepamatuju, asi jsem byla mlsná. Ještě jsem lízala z dlaně zmrzlinu v prášku a kupovala si čokolády nebo spíš sójové pochoutky...žlutou s motýtem a bílo zelenou se starožitný autem. A turecké medy takové tyčinky. Menší za 20 haléřů s buráky a bez větší za 40 haléřů. A bonbóny griletky....mňam.
Nejlepší bombóny, jak již někdo zmínil Atlasky, Barimandle a hlavně Ledovky za 3 kčs.
Vlnky byly moc dobré. Nebyly to ale sušenky jak uvádí článek ale oplatky. Co se sušenek týče měl jsem moc rád Princezky. Z oplatek si ještě vzpomínám na Sportky z čokolád na mléčnou oriškovou Barilu malá za 4 Kč velká za 8 Kč . Pak byly takové oplatkové kuličky ve tvaru vlašských ořechů naplněné griliášivou naplni ale název si již nepamatuji. Z bonbónů si vzpomínám na Medovky. oríškové karamely Praga, ovocné karamely Sisi nebo na Arabesky. Bylo toho hodně ale člověk si už na vše nevzpomene. Mejdlíčka jsem ale nemusel.
Ty oplatkové kuličky si taky pamatuji, byly v dost velkém sáčku a jmenovaly se Hořec (jako ta horská kytka, ta byla i na obalu). Byly moc dobré, hlavně té náplně tam bylo hodně. Vlnky jsem taky měla ráda. A z bonbónů jsem měla oblíbené Atlasky a Bari mandle. No a rumové pralinky. Z těch, co přežily dodnes, kupuji občas Slavie.
Mejdlíčko bych si koupila i dnes, celé za 1,-Kčs,jeden dílek za 20 haléřů, nejlepší bylo růžové,alespoň podle mě.
Větší hnus než než to ,,mejdličko" snad neexistoval.
Mně třeba hodně chybí právě vlnky. Ale není mi líto, že zrušili jejich výrobu. přijde mi, že co dostal do pracek mondélez, to šlo k šípku chutí i kvalitou. takže těch vlnek s "novou recepturou" nebyla škoda žádná. A nechyběly by mi ani současné lentilky a další šmakulády. Kde jsou ty staré lentilky z hořké čokolády s cukrovým sladkým obalem. Staré cukrovinky dnešní děti ochutnají jen málokdy a málokde a většinu už vůbec. Ale zase je větší výběr. A přesto není moc z čeho vybírat stejně jako kdysi.
Pro mne z dnešní doby jsou nejlepší citronové oplatky-zlaté.
Žvýkačkové cigarety by neprošli..jasně že ne,oni je totiž u dětí nahradili elektronické cigarety
Jo kde jsou ty časy, dříve tobylo nĕco a mĕlo to aspoň nĕjakou chuť. Dneska ty vyblitiny nstojej za nic a nemají žádnou chuť. Protože se všechny továrny prodali kdejakému volovi.
Sušenky Lucie vanilkové a vlnky a arašídová čokoláda moc dobré ne jako dnes se to nedá jíst samá umělotina
Vlnky z griliášem byly vynikající. později už mi tak nechutnaly, změnila chut ta sušenka , byla tvrdá a bez chuti.
Já si pamatuji na odřený jazyk ze šumáku v kostce.