Musím říci, že mi ti samozvaní organizátoři mého života už lezou na nervy.
Prodejní doba by měla být zásadně věcí majitele obchodu.
Kdo mu do toho proboha má co kecat?
Jistě nikdo nezemře kvůli v neděli zavřenému krámu hlady, ale proč by se to zase mělo nějak centrálně regulovat?
Protože je tendence vrtat a rozvrtat všechno, co se dá, regulovat, omezovat, přikazovat, zakazovat a podle toho to tady už začíná vypadat.
Tak ja vam do toho hodim kolicky na veseni pradla. Muj nejpozdejsi cerstvy (pecivo, maso) vikendovy nakup je rano v sobotu v 9 hodin. Jako zakaznice nemam problem s tim, ze v nedeli nenakoupim na last-minute. Asi jsem dobra hospodynka. (Mrazak a lednice mi to vzdy jisti.) Patrim k seniorum a nechapu, ze nepracujicimu cloveku vadi, ze si v nedeli nenakoupi. Chapu prodavacky, kterym sobotni smena konci pozde nebo ze i pracuji prescas a nemaji sanci si mimo pracovni dobu doplnit spizirnu. Osobne zastavam nazor, ze v nedeli by velesamosky mohly byt zavrene, aby personal mel cas na relax a na vlastni rodinu. Tak a ted cekam na mracouny.
Personál nebude mít relax. Personal si totiž tu práci bude muset odpracovat v okolních dnech, akorát za ni nedostane zaplaceno, jako by dostal za tu neděli. Ono velké části zaměstnanců naopak ta dobře zaplacená neděle vyhovuje.
Půlku života jsem prožil v době, kdy v neděli bylo zavřeno, v sobotu bylo otevřeno do 12:00 a nakupování = shánění.
Inu přežili jsme.
Myslím, že kdyby obchody byly v neděli zavřený nic se nestane.
Prodá se úplně stejný množství zboží, jen "v kratším čase".
Obecně jsem proti nařizování a zakazování, takže bych toto rozhodnutí nechal na majitelích obchodů a jejich zaměstnanců.
Přesně to píšete "přežili jsme", ne "žili jsme". Místo "nakupovali" přesně řečeno "sháněli jsme".
A představa, že to stejné zboží se prodá v kratším čase znamená, že obchod bude nacpaný k prasknutí - jako před a mezi svátky.
Měli bychom si uvědomit, že přesto, že žijeme ve svobodné společnosti, přesto existují věci o kterých by se nemělo ani diskutovat a měli by platit TRVALE. Např. v neděli všude zavřeno, do školy zásadně bez telefonu a td.
A o čem by se mělo diskutovat, by rozhodoval pan Hubner?
Právě proto, že žijeme ve svobodné společnosti, je možné diskutovat o všem. Třeba o tom, že věci nejsou živé.
Ani to nečtu. Jistě to bude velmi poučný článek, když už v titulku je hrubka ve shodě podmětu s přísudkem. “Měli by být obchody zavřené?” To asi bude článek nějakého velkého myslitele 😨
Obchody měli? To jako vážně?
Tywe! Měli by být obchody zavřené? Jakou pohnutku vede autora k tomu měkkému "i"?
Pohnutkou možná bude matčino pohnutí v šestinedělí...
Právě jsem se vrátila ze zájezdu do Slovinska,tam mají v neděli obchody i supermarkety obchodních řetězců zavřeno.U nás to za socíku bylo taky,neděle zavřeno,sobota do 12 hodin.Na druhou stranu tehdy u nás nebyly supermarkety a taky nebylo tolik svátků.Těch bylo 6,dneska dvojnásobek.Dny které jsou dneska svátky,byly za socíku jen významnými dny bez volna.
Nechat to na obchodech. Už teď jsou některé zavřené a nikomu to nevadí.
Kdysi bývalo normální, že už v sobotu bylo otevřeno jen dopoledne. Nikdo nikdy se z toho nezhroutil a všichni přežili do pondělka, kdy si znovu nakoupili. Pro zachování otevřených obchodů jsou hlavně lidé, kteří z toho mají obchodní turistiku! A docela by mě zajímalo, do kterého obchodu ten pán před 40 lety chodil v neděli nakupovat?!
Asi nechodil možná nebyl na světě tak píše a ví prd
Kdo nechce v neděli nakupovat, nemusí. Kdo chce, ať si nakoupí. Omezení prodejní doby povede k propuštění prodavaček a jejich menšímu výdělku. Prodejní dobu by si měly určovat samy obchody, ne svíčkové báby a pavlačové tetky.