1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 měsícem

Sádlo je naprosto základní potravina pro přípravu řady jídel. Dělat guláš na něčem jiném, nebo bramborák, to si ani neumím představit. Nejíme to denně, všeho s mírou, ale tuk je prostě zdroj chuti. Udělejte si třeba guláš ze zadního hovězího, to nemá žádnou chuť.

30
Před 1 měsícem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit další reakci
Před 1 měsícem

To by mě zajímalo, proč by tam nemělo být právě sádlo? Jenom proto, že ho tady někdo už několik desetiletí haní? Ale to sádlo i přesto zůstává stále sádlem a nelze nahradit... Na tom nikdo nic nezmění i kdyby se rozkrájel... 😄

38
Před 1 měsícem
Tomas Husek

Jo! Jo! Pravíš čistou pravdu,pane!

2
Před 1 měsícem

Na sádle vařila moje babička, matka,žena a já vařím na sádle také. To samé máslo, je mně 76 let a celý život jej konzumuji.

23
Před 1 měsícem
Zdeněk Vaicenbacher

Sádlo a škvarky to je to nejlepší

9
Před 1 měsícem

Tak dýně určitě na žebříček zdravých potravin nepatří, stejně jako další lilkovité rostliny ( brambory, rajčata, cuketa, okurky...). Nejsou pro nás přirozenou potravou, do Evropy se dostaly až před 500 lety. Rajčata tu ještě dalších 200 let byla pěstována pouze jako okrasná rostlina. (Je sice pravda, že v Americe je Indiáni používali, ale spíš jako halucinogen než jako potravu.) Lilkovité rostliny obsahují lektiny. Lektiny poškozují střeva, zvyšují jejich propustnost. Mají špatný vliv na střevní mikrofloru. Látky unikající děravými střevy do okolí tam způsobují chronické záněty, vede to k různým nemocem, jako je cukrovka, vysoký krevní tlak, rakovina....Toxiny, které ve střevech vznikají, se děravými střevy mohou dostat i do mozku a způsobit Alzheimera, Parkinsona, roztroušenou sklerózu, demenci atd....

22
Před 1 měsícem

Sádlo provází člověka od pravěku. A to, že někdo po nějakou dobu nějakou potravinu zatracuje, aby ji vzápětí vyzdvihoval, mi je fuk. Nejradši jím to, co roste a žije kolem mě.

22
Před 1 měsícem

O sádlu to věděli už naši předkové, bohužel ne současní "výživoví poradci". Objevování "ameriky" průběžně probíhá.

42
Před 1 měsícem

Můj otec celý život používal na vše sádlo, zemřel když mu bylo téměř 90 roků. Olej ten mu nesměl přes práh.

20
Před 1 měsícemUpraveno

No, to je mi novinka. Generace našich předků moc dobře věděly, co jedí.

48
Před 1 měsícem

Na to nepotřebuji žádné velké zkoumání ani vědce základní potraviny neškodí ale konzervanty v nich ano

15
Před 1 měsícem

Babicka si mazala sadlem i oblicej a mela peknou plet.

7
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt