Zbytečně složité a ani bych to nenazvala česnečkou. Česnečka se především nevaří,ale na talíře se dá rozetřený česnek se solí,kousek másla,rozklepnuté vajíčko a trocha majoránky. Celé se to zaleje vařící vodou,aby se srazilo to vajíčko. To je celé a do toho se dává opražený chleba,nebo naše babičky používaly i neopražený. Výroba je otázka 5 minut,než se uvaří v konvi voda a výsledek výborný.
moje babi, jí dělala tak, že když vařila brambory, tak tu vodu z brambor slila do jiného hrnce, dala tam utřený česnek, pár brambor na malé kousky, trochu majoránky, na talíř dala žloutek , zalila polévkou a strouhla trochu sýra. žádné cavyky a složitosti. prostě naše babičky nevyhodily nic ani tu vodu z brambor. 🙂
Místo těch 25 stroužků by autor článku měl dostat 25 na holou