Nepoužívám, tak je mi jedno kolik stojí.
Děkujeme za informaci! 🙂
Byli jsme bez něho v minulosti, budeme i do budoucna. Abych dávala za něco, co je věčně pod hledáčkem kontrol a věčně hodnoceno jako nekvalitní odpad, který k nám vozí, majlant, to raděj budu zase topit sádlo, jako naše babičky v minulosti.
Sádlo domácí a škvarky mám doma stále. Jsem ze staré školy. Jinak vařit než na sádle a másle neumím.
Vždyť je tu dnes článek, že potraviny velmi zlevňují. Jedině, že by olivový olej nebyla potravina, ale elektronika.
Brambory za 44 Kč. Tož nekupte to. Mrkev je dražší, než v lednu.
Olivový olej vůbec nepoužívám - připadá mi chuťově hnusný. Takže řepkový za 29,- v akci.
Nechte si čvachtat. Nic proti řepkáči, za studena lisovaný je v poho použitelný, ale za tři pětky leda jako bionafta.
Oliváč rozhodně nepatří do české kuchyně. Je dobrý jedině jako projímadlo.
Jsem zrovna v Řecku. V normálním Lidlu mají olivový olej za cca 200,- Kč bez akce. Jak je možné že v ČR stojí 700, - Kč? Protože nás ty šmejdi okrádají a my si to necháme líbit!
Ano 8€ ,ale 0,5l.
Litr tam stojí cca 14€ a nejsou to pokrutiny.
Je na to jen jeden lék: Nekupovat,nekupovat a zase nekupovat Je sice pro lidský organizmus zdravý ale obejde se bez něho jinýma adekvátníma surovinama.Pokud půjde na odbyt může se stát že bude litr za 1000kč a všichni co se kolem něj točí se budou smát.Jdu si koupit dobré víno než mi ho zdraží 😬🍷
Článek se ne zcela zakládá na pravdě. U nás na Moravě máme ceny za oliváč jiné. Pravidelně několik let kupuji na v a ř e n í, nikoliv jen do salátů olivový panenský Kreolis. 750ml stávalo 280,- teď v Tescu s kartou 340,- Je to Řecký olej a použiji ho i do táčů, moučníků, zjemňuje těsto a žádná pachuť po oleji tam není znát. Olej Franc Josef za 699,- za litr jsem nikde u nás neviděla a za tu cenu nevěřím, že by ho někdo koupil. On také za moc nestojí... 😉 Takže pokud tak nestydaté ceny, tak je nestydatý prodejce a ne nějaké " mušky" chudinky, zase se to svede na ně. Ale že byla neúroda oliv, to je pravda...
Na to ale přece platí bojkot.Když to nebude nikdo kupovat,dojde jim že přestřelili.Zásadně co je neůměrně drahé-nekupuji.Jsou i jiné oleje,nebo jako tuk,sádlo a máslo.Žádný problém.A navíc mnoho těchto olejů,zvláště italského původu je pančovaných.
Tragédie. A co kaviár, také ho čeká zdražení? To už by byla úplná katastrofa.