Co naši kuchyni necháváte testovat lidmi, jejichž národní strava není k žrádlu. Naše jídla jsou taková jaká jsou, minimálně 200 let je bez problémů konzumujeme a o nějaké hamburgery s colou, kterými se živí Amerika i celý zbytek světa, nestojíme. Konec konců někomu kafrat do talíře je značná neomalenost a o něčem to svědčí!
Málokteré (víceméně žádné) naše “národní jídlo” existuje už 200 let. A že by se celý svět živil hamburgery a colou? Opravdu?
Já bych zase nedala ty jejich smažená jídla na přepáleném tuku, která nabízejí na každém rohu 🤮
A kdo řekl, že Češi česnečku nemusí ❓❗😡
Třeba můj žlučník ji nemusí.
Určitě je výrazně lepší dobře udělaná česnečka než špatně udělaná svíčková nebo smažák z polotovaru. V restauracích jsem často měl špatnou svíčkovou nebo podprůměrný smažák. A jen jednou jsem dostal česnečku bez chuti.
Česnečka nemůže být lepší nebo horší než svíčková. To je prostě jiné jídlo.
To je jako tvrdit že zmrzlina je lepší než buchta.
A to zřejmě neochutnali i gulášovku bramboračku či držkovou.
Co já vím,tak dršťkovou nemají v cizině moc rádi kvůli tomu,že je z vnitřností.Ale to je jejich problém,já ji rád.
Ja treba nejedl cesnecku nikdy a to proto, ze proste nesnasim chut cesneku a dela se mi z ni spatne (i fyzicky), takze logicky nebudu vyhledavat polevky, pomazanky apod. prave s touto chuti. Taky si myslim, ze v Cesku se vari rada mnohem lepsich jidel, nicmene pokud cizincum to chutna, tak nakonec proc ne.
Hmmm… z té mezinárodní kuchyně ty tzv. “nejlepší” nemusí být nutně nejlepší pro každého. Na naši českou kuchyni nedám dopustit, v zahraničí jsem si nikdy moc nepochutnala - ještě tak v Rakousku nebo v Bavorsku bylo jídlo dobré
Tak ona ta česká kuchyně je spíš původem rakouská a bavorská, ta původní tradiční česká už se nevaří, to už by nikdo ani nežral.
Mezinárodní vítězové jsou jasní. Ti čeští, tam autor trochu plave a odfláknul to. Tam to chtělo ukázat víc zástupců jídel a ne se na to vykašlat. Ono totiž receptů na svíčkové jsou desítky, ba stovky. Česnečka i halušky jsou jasné. Takže těžko posuzovat. záleží také kdo a jak to uvaří. Takže závěr článku ubohý.
On je to ale článek o mezinárodním žebříčku jídel, kde hlasují lidé z celého světa. V první stovce je jen jedno české jídlo a to je zmiňovaná česnečka. Slovensko tam má hned 2 jídla (halušky a kapustnicu). Jak píšete, je to hodně subjektivní, ale hlasují lidé z celého světa. Česká kuchyně je podle oblíbenosti na 35. místě na světě. Odkaz, Odkaz, Odkaz
Češi moc nemusí?? Neznám nikoho kdo by si nedal dobrou česnečku!
Tak česnečka je žlučníkářova noční můra...
Česnečka:lžíce sádla na talíř, namačkat česnek, zalít vařící vodou, sůl, pepř, a třeba kostičky smaženého chleba a je to🤣
...my dávali ještě syrové vajíčko...vřící vodou zatuhne bílek a žloutek je napůl tuhý 🙂🙂...plus dochutit majoránkou....