To ovoci strašně prospívá, každou chvíli na ně stříkat vodu 🤣 Ale jinak, v mlžení je naše republika přeborník.
Jo mlžící zařízení, za to bych zavíral. Nedávno jsem viděl v albertu týpka, co kropil zeleninu vodou z postřikovače na kytky.
99% zeleniny pak rychle shnije. Možná to vypadá líp, ale na brambory, mrkev, petržel, celere voda nesmí přijít vůbec. kedlub taky vydrží mnohem dýl, stačí aby byl v temnu. A ani nemluvím o cibuli, kterou prodávají podtrženou a nevysušenou, takže hnije zprostředka už když si ji člověk koupí.
U zeleniny, která vysychá jako okurky a saláty tak těm voda v prodloužení trvanlivosti taky uškodí, jenom jim, holt, ještě víc škodí absolutně suchej vzduch v klimatizovaným prostředí.
Bohužel většina kupujících si zvykla, nebo jsou původem z města a ani netuší, že by to mělo bejt jinak a že cibule a jablka dovedou vydržet uskladněné celou zimu a ne, že do tejdne protečou regálem. Ale tak když pro některé maso prostě přijde na pult v balíčcích a 13% američanů věří, že čokoládové mléko pochází z hnědých krav, tak holt asi jsme jako civilizace odsouzeni k zániku...budem utlučeni blbcema s dobrým úmyslem.
Kedlubna se musí skladovat ve vlhku, jinak vám zdřevnatí.
V českých supermarketech mají zase linky na přelakovávání masa. To je teprve vynález!
Mlžící linka je proti tomu srandička...🙈😆
U nás se taky dost mlží a to o výrobci a původu, ceně před slevou,složení,
"4. Vlastní ořechové máslo
Podobně jako pomerančové džusy v Německu fungují i oříškové přístroje ve Spojených státech. V americkém řetězci Whole Foods můžete narazit na sekci s několika automaty plnými oříšků. Najdete v nich klasické arašídy, mandle, ale také ochucené oříšky s medem nebo čokoládou. Po výběru příchutě si jen vezmete nádobu a stisknete tlačítko. Vmžiku máte vyrobené čerstvé oříškové máslo a nabrat si můžete, kolik jen chcete, cena se odvíjí od váhy, ne velikosti nádoby. Máslo je navíc zcela přírodní a zdravější než klasické kupované varianty."
Nevím, ale jsem si celkem jistý, že klasické máslo je taky přírodní. Jestli má autorka článku na mysli margarín, to není máslo, stejně jako to ořechové "přírodně" ochucené a z "přírodní" čokolády. Paní Wenzlová Eliško, to byl asi vtip ne?
No tak, kdyz srovnam ovoce u nas a v Rakousku.. u nas 3. jakost, shnile, plesnive a v Rakousku to opravdu neuvidite
V Rakousku to pochopitelně neuvidíte, protože se to rychle odveze do Česka.
Tak si dojděte do Kauflandu a dalších prodejen kde si můžete pro uklidnění koupit z automatu dobré levné kafe. Jinak můžete různé prodejce z různých zemí nalákat do Česka aby jste měla všechny nápady na jednom místě.
Mě se v zahraničí líbí, že mají pečivo v bednach, vy si klestemi nabrete kus, hodite na skluzavku a nikdo na pečivo nesahá. Jak někteří u nás pomackaji housky, jestli křupou.
To by v našich obchodech nesměli míchat pečivo z předešlého dne do čerstvého. A stejně by se s tím nic nevyřešilo, pokud budou řetězce podvádět. Bude to poházené v regálech a odnesou to prodavačky.
Mlží i francouzské hypermarkety.
Proč chodite tak daleko ? U nás mlží i vláda!
Mlžení u nás je dávno. Například Lidl, všechno dokonale čerstvé. A proč by měly supermarkety mít pro zákazníky přístroj na zjištěni čerstvosti Avokáda. Když zjistím až doma, že hnije. vyhodím ho zaplacené. Jasná volba pro obchod.
A už jste si ten čerstvě vymačkaný pomerančový džus z Globusu dali? Kdy vám to semele pomeranče i s postřiky a kůrou a z téhle šmakulády vám to vymačká. Horší a hořčejší hnus jsem nepil, skončilo to vylité v záchodě.