Když někdo chce takhle zabíjet čas zahradničením a pak se zavřít výrobou šmakulád v kuchyni, jeho věc. Já si raději užívám života. A toho strýčka jsem nikdy ani neochutnal, nelákalo mě to.
Dělám si už léta sama.
Cukety nakrájím na kostičky, přidám cibuli, papriku zelenou a červenou, rajčata, sůl, cukr, mletý pepř, olej, někdy přidám kostičky ananasu, povařím a dávám do sklenic. Je to moc dobéí k párkům, masu, pod maso.Když mě honí mlsná, často si vezmu jen tak, bez ničeho...
Prosím mohla byste mi napsat přesný poměr surovin?.....udělala bych si to také.....děkuji......Dana...
Rozvařila jsem takto rajčata,hokaido,papriky,cibuli a malé červené řepy /všechno se zahrady/ k tomu koření jako do rajské,trochu cukru,sůl ,trochu octa a hotovo. Rozmixovala a vznikla výborná omáčka na cokoliv dle potřeby. Pro jistotu jsem to do sklenic zavařila. Cena skoro nic. Dělat něco podobného z kupované zeleniny je dost nesmysl.
Jak zde píšou i ostatní, pokud chci něco dobrého a domácího, nenacpu tam kupovaný kečup!!! Autor článku ještě domácího moc neuvaril...
A recept na to jak vypěstovat domácí cuketu nechcete? Pane bože, proč má vždycky nějaká bába potřebu komentovat a urážet autory tady na Seznamu, kvůli takovým blbostem. Je to recept, a kdyby měli vypisovat u každé ingredience, jak si ji doma vyrobit, tak se z toho tady stane román na 160 hodin čtení. Proberte se, než zas začnete tady s vykřičníky vykřikovat do světa.
Mám předpis stejný,ale přidává se ještě jeden kilogram vyzrálých rajčat na kostičky.Je výborný a z dávky je asi 2O menších skleniček
Radši si dám domácí svíčkovou !!
I na svíčkovou se dá použít zelenina ze zahrady