Ne, nejde o žádnou morálku. Kdo dřív přijde, ten dřív mele. Přesně ti, co práci moc nedají, proto smrdí korunou, nejsou schopni ani být první u bedýnky, to je celé. Tak holt ostrouhají. Voják se stará, voják má.
Víte o tom, že tu je hodně lidí co v práci dřou a přesto mají málo peněz, tyhle knížecí postoje, že každý chudý je lenoch, mě fakt štvou.
Tak to by mě nenapadlo, že se tímto "problémem" může někdo zabývat. Chtěl bych mít takové starosti.
Kdo první přijde, bere. Není co řešit.
Je to zboží jako jakékoliv jiné. Právo si ji koupit má kdokoliv. Milionář i chudý senior mají úplně stejný nárok na zlevněnou bedýnku. Jde jen o to, kdo bude mít to štěstí a nějaká na něj v krámě zbyde... Zlevněné bedýnky jsou zlevněné, protože to, co v nich je, by se jinak vyhodilo, neb to už není úplně čerstvé, nebo to bylo v balíčku s plesnivými kusy atd. Nejsou zlevněné v rámci nějakého charitativního projektu pro nízkopříjmové občany, takže jsou pro všechny... A většinou je v nich taková skladba věcí, že já osobně si je nekoupím. Většinu bych neupotřebila, tak to tam radši nechám někomu, kdo to použije všechno. Ale určitě bych tam nenechala bedýnku, o které vím, že bych z ní vše použíla, jen proto, že někdo jiný má míň peněz a taky by se mu hodila...
To se mi povedlo jen jednou, že jsem v LIDLu narazila na papírové tašky za pár korun. Místo u těch tašek zabíraly dvě dámy, které střídavě nakukovaly do tašek a střídavě se asi zamýšlely, skoro jsem se přes jejich košíky k těm taškám nevešla. Tak jsem se prostě natáhla pro tu krajní a teprve doma mi došlo, co všechno jsem za těch 25 kaček nakoupila, Byl tam naťová petřžel, pomeranče, banány, malý květák, okurky, ředkvičky, salát, no spousta věcí. Divné mi bylo, že ředkvičky, pomeranče i banány tam byly jaksi dvakrát, jednou na dně a pak ještě podruhé hned nahoře. Zřejmě si to tam dámy potichu vylepšovaly z jedné tašky do jiné a já jim to z boku sebrala. No, stane se. 😄
Není náhodou smyslem těchto bedýnek/tašek snížit plýtvání potravinami? Pokud přijde jeden člověk, který je vykoupí hned teď a všechny s tím, že je zvládne spotřebovat, pak to podle mě dává absolutní smysl.
Jsem na MD, přítel vydělává. Pokud vidím takto zlevněné zboží, okamžitě ho beru. Nejsem na tom finančně nijak kriticky špatně, ale ani si nemůžu koupit, na co mám chuť. Odmítám stát u takového zboží a rozmýšlet nad tím, jestli ten den nepřijde někdo, kdo je na tom hůř. U nás se to sní do posledního kousku a díky těmto taškám jsem měla možnost poprvé v životě ochutnat řapíkatý celer nebo koupit domů po roce dvě červené papriky.
Bohatší vydělávají chudým na jejich nespočetné dávky, sami žádné neberou, mají progresivní daně a degresivní důchody. To je tedy vysoce morální. A najednou nemají nárok ani na bedýnky ?
Jako vše v kterémkoli obchodě. Přiju, mají, koupím - nemají, no tak je vyprodáno.
U jiného zboží taky nikdo neřeší kdo si ho smí či nesmí koupit a ani kolik.
Souhlasím jen jsem byl svědkem nákupu dvou žen které se vrhli na všechny tj 5ks se slovy vem to všechno kdyžtak to vyhodíme. To si myslím že je za hranou
Koupit může každý a kolik jich chce.
Spíš je to i o tom, že jsou určené pro lidi, kterým nevadí, že už je ta zelenina a ovoce trochu unavená... 🙂 Hlavní vizí je nedělat zbytečný odpad a neplýtvat jídlem a to naprosto schvaluji. Já je párkrát zahlídla v Lidlu a myslím, že i v Globusu. Škoda, že nic takového nemá Albert, klidně bych si sem tam nějakou koupila, ale možná nemají zbytky a to je jedině dobře. Výprodejové koše v Tesco mě také baví, tam se o to většinou nikdo nepere a dají se tam koupit fajn potraviny za zlomek ceny.