Jako malá jsem četla pohádku o princezně, která si přála střevíčky z chleba. Když si je obula, střevíčky vzplály a princeznu si odnesl čert do pekla.
Tohle mi připadá podobné: rozežranost na entou.
Navíc, když dělám bramborový salát jako přílohu k masu, už žádná uzenina do něj nepatří.
Jez do polosyta, pij do polopita, vyjdou ti dlouhá léta. A tak by se dalo pokračovat do nekonečna.
Na sítích to sice nijaký poprask nezpůsobilo, je ale jasné, že autor článku potřebuje senzaci za každou cenu. Chlebíček na řízku jsem ochutnal v Českém Krumlově, byla to zajímavá zkušenost, dokonce ani ne drahá. Upřímně - s chlebem je řízek mnohem chutnější. Bramborový salát na řízku nedrží, polovina vám spadne.
A i kdyby něco spadlo. Dnešní problém je jiný, a to nekvalita surovin. Dobrý chlebíček jen tak někde nekoupíte. To samé jsou saláty a hlavně veka. Trošku jezdím po kraji, takže vím kde co koupit. Ale jet 80 km pro dobrý chlebíček by se mi nechtělo. Jen když tam opravdu mám cestu.
Dobrý nápad.
Toto mi přinést někdo na stůl, okamžitě nechám odnést zpět.
Není to nic jiného, než lepší a originálnější podání řízku s bramborovým salátem.
Však o Vánocích, i když převážně kapří řízek je tradiční vánoční večeře.
Takže toto je taková vytuněná verze + ozdobená šunkou a vajíčkem.
To jsem dělala už před dvaceti lety.
Proč prasárna? Na Vánoce si dá řízek se salátem skoro každý. U nás doma se salát servíroval na stůl v misce k tomu určené a zdobil se šunkou a vajíčkem. Každý si nandal od všeho..
Tak to je hodně vytuněné obžerství. Kult obžerství je čím dál větší fenomén, se mi zdá.
Taky co mi starší ještě máme za radosti než to jídlo.
Ježíši to je boží. A člověk by řekl, že na řízku nebo chlebíčku není co vylepšit. To je nápad! Spojit je.
Úplně na to mám chuť.
Jakýpak Chlebíček na řízku? Je to spíš obložený řízek, ne?
Jen ho strčit do bagety, i když tam dávaji kuřecí
Jako zní to šíleně, chlebíček na řízku ale vyzkouším to 😁
Vyzkoušejte, lze udělat i malé řízečky cca 4x4 cm / vhodná je vepřová panenka/ na to salát, z plátků šunky udělat více proužků a z těch pak na zdobení malé ruličky a podávat jako takové luxusní jednohubky k pivu či vínu.