Je dobré kontrolovat hlavně ty, co jsou v akci. Protože občas bývají v akci proto, protože jsou jsou mezi nimi nakřáplé a rozbité a když se jich obchod rychle nezbaví, začnou třeba v teplu v létě smrdět nebo tam ještě nakladou vajíčka mouchy a objeví se z nich červi.
U balení 30 vajec, které bývají zatavené ve fólii je třeba aspoň zkontrolovat, jestli se fólie uvnitř nerosí nebo jestli nějaký kousek papírové krabice není změklý. Obojí znamená rozbité vejce.
Já je kontroluji v pytlíku. 🙂
Ty chce opravdu pečlivě kontrolovat, prohmatat a promačkat, zda tam nejsou nějaké výstupky, či tvarové změny. Pokud áno, tak hned urológa navštívit.
Já vajíčka kontroluji od té doby, co jsem si koupila 10 vajec L a doma jsem zjistila, že L mám v krabici pouze 2, zbytek byla S. O tom, že zejména v Lidlu jsou vejce hodně rozbitá, nemá snad sni cenu diskutovat.
Není to tak docela pravda. V případě že je pokladní seriózní tak při kontrole zákazníka upozorní, že je vajíčko rozbité.
Jednou jsem popadla krabičku po 10ti vejcích a doma jsem zjistila, že to jedno bylo vyteklé a nahoře to vypadalo, že je celé. Od té doby kontroluji abych si zase nekoupila pukavce.
Pukavec je zkažené vajíčko, ne rozbité...
nejlepší jsou vajíčka z drobno chovů, vůbec nevadí, že se tam objeví peří nebo nějaké zbytky trusu. Aspoň vím,že nejsou z velkochovů
Kontrola 10 vajec je v pořádku ale jak chcete kontrolovat plato s 30 vejci kdy je to zabaleno ve fólii?
Koupil jsem vajíčka v Bille a jedna krabice deseti vajec byly vejce úplně vyschlé!to muselo ve skladech ležet alespon deset let.Nikdy se mi to nestalo až nyní!!
Včera jsem kupovala 10 vajec,zkontroluji krabicku a hle,bylo jich tam pouze 9,asi někdo jedno potřeboval.Nikdy se mi to nestalo.
vajíčka kontroluju, ale ještě se mi nestalo, že by je u kasy kontrolovala i prodavačka...