Abych se přiznal, tak jsem článek moc nepochopil. Buď kupuji na váhu anebo vaničku. Případně mi vaničku zváží, tak nevím, kde je problém. Ten bych viděl tehdy, kdyby mi prodavač řekl, že ve vaničce je 1 kg, já zaplatil za 1 kg, ale bylo by tam 800 gramů. Ale jestli vanička stojí 80,- Kč, a není nikde uvedená cena za 1 kg, tak vezmu vaničku, zaplatím 80,-Kč a je to. Přeci se nebudu ptát, za kolik má paní kilo borůvek, když ho na váhu neprodává.
No, nevím, za mladých let jsme chodili na borůvky s babičkou a odpověď na otázku kolik jsi nasbíral? 2 litry ...byla v pohodě. Chodilo se s konvičkami a těžko to v lese vážit 😉 I hrníček byla míra 🙂
Takže na tuto jednotku jsme tak trochu zvyklí .... i když jsme nic neprodávali, ale všechno poctivě snědli 🙂
Hodně prodejců prodává "na vaničky" Prostě borůvky jsou ve vaničce a je uvedena cena za vaničku. Není tam ani objem, ani váha. Pokud se ti zdá cena za vaničku přiměřená, koupíš. Když ne, jdeš jinam.
A kolik asi paní/pán kontrolóórka těch borůvek nasbírala, že otravuje prodejce? Ať si každý prodává co chce za kolik chce. Je to věcí nabídky a poptávky.
kupuji snad to co chci a za cenu kterou akceptuji.Ona cena za litr muže být lepší než za kg