Mám jeden možná úsměvný dotaz. Uvažuji o koupi nějaké robotické sekačky, ale mám dva velké psy (bernaky), kteří samozřejmě na zahradě nahodile po celé ploše vykonávají svou potřebu. Když k takové "hromadě" dojede sekačka, vyhodnotí ji jako překážku nebo to rozmetá?
Rozmetá - Lidlovská sekačka, ta dražší, bere za překážku něco, co má 10cm a více. Holt vám pohnojí. Psa máme taky. Co jsem stačil vypozorovat, samozřejmě ne*ral v prostřed zahrady nikdy, ale teď mi přijde, že chodí více do koutů, nebo je to možná sekačkou zpracované - tj. pohnojené.
Před třemi roky jsem si koupil sekačku Landxcape LX790 v OBI za cca 7 tisíc. Samozřejmě nemá wifi ani nejde ovládat mobilní aplikací. Ale, a to je důležité, dělá přesně to, co dělat má. Samozřejmě jsem musel natáhnout omezovací drát, ale to byla práce na půl dne. Občas se mi stane, že jej, třeba rýčem, přeseknu. Oprava pak zabere pl hodinky. Ale krásně drží směr, žádná místa na zahradě nejsou neposekaná, prostě i levné věci dokáží udělat svou práci pořádně.
Sousedka má Stihl, někde kolem 40tis. Pozoruji ji čtvrtým rokem. Zároveň si kolega minulý rok pořídil jinou levější variantu (6tis -Lidl) a tak jsem se jal porovnávat. Nakonec zvítězil strach z vyhozených peněz a já si pořídil za 8tis s tříletou zárukou. Pokud mohu porovnávat, pak: sousedce sekačka velice často hrozně “rachtá” - nevysledoval jsem, čím to může být. Domníval jsem se, že to má občas čistit, ale nyní se přikláním k tomu, že se prostě přehřívá - kolikrát se modlím, aby jí definitivně odešla. Údajně jí měla 2x v opravě. Tolik tedy sekačka za 40tis. Nyní ta moje - poseká stejně (blbě/dobře), je výrazně tišší a zároveň výrazně levnější. Naproti tomu, lze ji navíc ovládat z aplikace a za cca dva měsíce má již druhý update FW - tedy stále na ní dohlížejí.
Cena z Lidlz a OBI je opravdu lidová. Reklamace je snadná. Když skončí záruka kdo to opraví? Mám Husqvarnu cena je vysoká, ale má 100 % servis. Pravdou je, že za cenu z Lidlu si mohu po záruce koupit novou.
Petr Nesvatba. Výšku sečení lze nastavit. Tak si vyberte, buď to pouze přejede a nebo to rozseká a potom sekačku vyčistíte. Pokud to od Vás nebyl pokus o vtip. Jinak naučte psa se chodit "vyprášit" na jedno místo.