1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

Trapárna a v době kdy je každý druhý dítě tlustý....

22
Před 7 měsíci

Je mi 53 a kornouty se sladkostmi znám tak maximálně z filmů německé provenience. Do našeho kulturního prostředí nepatří. Ono stačí, jak se sem cpe Valentýn, Santa Claus a další.

52
Před 7 měsíci

Je to nesmysl, který jsme obkoukali u Němců. Obovský kornout se sladkostmi ja pro děti nezdravý, zkazí si žaludek a je jim špatně.a ještě to leze šíleně do peněz, když máte více malých dětí. Zakázala bych to...

23
Před 7 měsíci

Připadá mi nenormální si na první den školy vzít kornout se sladkostmi, když v té škole dítko zůstane jen krátký čas. To se bude živit ve škole bonbóny, nebo bude podmazávat spolužáky či učitele?

Taky nemusíme převzít každou hovadinu, která se nám naskytne, stačí co přebírají za blbosti naše politické špičky.

35
Před 7 měsíci

Jen extra trapárna a víc než o dítě jde o to, aby se předvedly matky a nadělaly fotky na sítě, ať každý vidí, že jsou prostě nej 🤣. smysl dává, že jde prvňáček s aktovkou, to si užije… kornout je trapnost sama…

46
Před 7 měsíci

Dřív se nosívala maximálně kytička paní učitelce, kornouty mi připadají naprosto zbytečné a hlavně tehdy, pokud jsou plné sladkostí, které se pak v domácnostech hromadí. A pokud se nehromadí, je to taky špatně, protože děti se přecpou sladkostmi. Podělit se s ostatními je vlastně nesmysl, protože každý má svůj kornout . A myslím, že to i zbytečně zvyšuje náklady rodičů na vstup do školy, hlavně méně majetným rodičům. A to nemluvím o tom, že to může vést i k porovnávání se s ostatními v tom, kdo má větší, lepší kornout. Argument, že to zmenšuje nervozitu dětí ze vstupu do školy, mi přijde přehnaný, protože většina rodičů vezme na oslavu svoje dítě třeba do cukrárny nebo mu koupí nějakou drobnost pro štěstí, popř. udělá malou oslavu doma.

42
Před 7 měsíci

Opět snaha zavést další svátek obchodníků. Co má dítě s kornoutem plným sladkostí celý den dělat? Jako ho celý sníst, nebo v těchto vedrech přinést domů rozteklé čokolády? Nebo si to mají navzájem rozdávat? Kolik matek zase začne blbnout jako se předháněly na konci školního roku o nejlepší kýč pro paní učitelky.

23
Před 7 měsíci
Ivana Foltánková

Určitě se jich najde hodně.

4
Před 7 měsíci

Něco jako vánoční stromeček, ze kterého děti dostanou první den pamlsek, dokážu pochopit, přestože to náš zvyk není. Když si ale děti mají přinést samy pro sebe na dvě hodiny takové množství sladkostí, které několikanísobně převyšuje objem jejich žaludků, pak je to obchodní zvrhost, proti které by se měli rodiče ohradit hned na vstupních schůzkách, aby se vyloučilo nedorozumění.

8
Před 7 měsíci

Tyhle cizácké zvyky jsou nám v naší rodině silně proti mysli. Takové ty Valentiny, Dědy Mráze, Santy Klauze si nechte. Máme svoje tradice a jsou krásné. Zanedlouho skončíme jako zapadlí vlastenci, budeme bránit češtinu v okrajových oblastech České kotliny!!

15
Před 7 měsíciUpraveno
Daniela Garaiová

A kde nastavite hranici co jsou ceske zvyky a co uz cizacke? Vanoce taky nejsou cesky zvyk, tady se slavil slunovrat.

1
Před 7 měsíci

O tom jsem v životě neslyšel a to jsem byl snad na sedmi základkách protože jsme se často stěhovali a ani si nepamatuju že by někdo něco takovýho ve škole mě.

13
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt