Mél jsem je ve Vadovicích od kud si je nechal posílat papež Jan Pavel II. do Říma. Byly výborné, ale stejně výborné mají také ve Vídni a bývaly i u nás. U nás doma se tomu řika krémšnyt a je to v podstatě z oblasti kuchyně rakouské monarchie, kam také Krakovsko patřilo.
Karpatka, naše žloutkové řezy nebo maďarské krémeše, jedno a totéž jest. Každopádně je to výborný zákusek. Jen doporučuji horní část těsta ihned po upečení nakrájet na požadované tvary (čtverečky, obdélníky) , což usnadní krájení na porce a krém zůstane na svém místě.
Není to jen polský zákusek,já ho dělám už 40 let pod názvem mraky.
Mám stejnou zkušenost..😉
Karpatku miluju, když jsem jela služebně do Polska, tak mě s ní známá vítala.😀
něco nového? Ale jděte.