Pokud chcete plastová brčka, stačí si z Fatry koupit trubičky a potřebnou délku si odstřihnout. Můžete si vybrat libovolný průměr i tloušťku stěny. Polypropylen Odkaz nebo polyethylen Odkaz
Jsem rád, že jsme v EU, výhody určitě převažují, ale občas se v EU jako všude jinde najde pár tupounů, kteří škodí. Abych parafrázoval staré rčení - vyhodili nás s brčky dveřmi, tak vlezeme dovnitř se stejnými trubičkami oknem 🙂
Papírová brčka prosadil nějaký dement, je to úplně nepoužitelné a jestli si myslí, že se tím zachrání svět tak je 🤡🤡🤡🤡🤡
Třeba jim projde plastové brčko pevně připevněné k obalu. 😉
Co my ? Tak například já nepotřebovala nikdy žádná. Ani v dětství. Celkem brzy mě naučili napít ze sklenice. A jsem ráda, přijde mi to estetičtější.
A vy chodíte po ulicí, v parcích, na túry apod. se sklenicí?
Nebo chodíte jen doma, do kaváren a restaurací, kde je sklenice běžná věc?
Mě taky naučili pít ze sklenice a hrnku, ale na hřiště jsme měli vždy nějakou dětskou lahev, ovocný krabičký nápoj apod. 🤷♀️
Už jen propíchnout papírovým brčkem hliníkový sáček je skoro nemožné.Je to stejné,jako bych chtěl hliníkovým vrtákem vrtat ocel.Evropo,zkus získat kdysi nabytý rozum zpět.Evropa,Amerika,Austrálie třídí jako o život a Asie a Afrika jede po svém.Moře plná plastů.
Capri-Sun nás štve papírovými brčky už dlouho. To je takový nesmyl, protože děti si samy tím brčkem obal nepropíchnou a celý nápoj nevypijí najednou. Dřív jsem to dávala do školy na svačinu, což nyní nemůžu. No nic, podepíšeme petici, třeba to pomůže.
Papírová brčka a uchošťoury. Mám pocit, že jsem se vrátil o 40 let zpět, kdy jsem opět začal namotávat vatu na špejli, jak to dělala moje babička. Inu pokrok prostě nezastavíš.
To je nápad dát detičkam papírové brčko když to nevypiji hned tak brčko je v prdi celé nacucane a už se to může tak akorát vyhodit
No pokud to nevypijete rychle pak není šance to z papírového brcka vypít.Zmekne přilepi a pak je k ničemu.
Vezměte si s sebou vodu ve skleněné láhvi. :)
A pak řešit, že je na hřišti, kde se pohybují děti, rozbité sklo?
Bohužel jsem se osobně setkala s tím, že předchozí návštěvníci nechali rozbité sklo v trávě a když o něm nevíte, tak si ho nevšimnete...
Pak jsem už jen řešila, pořezanou dlaň dítěte mé sestřenice - nic příjemného...
Bohužel mám pocit, že nezodpovědných lidí, co po sobě na veřejnosti nechávají odpadky, přibývá a u těch bych radši viděla plast než sklo...
Proč nenapíšou, kde mohu tu petici podepsat?
Odkaz