1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

To je zase blábol!!!

Před 5 měsíci

Byl-li bych hnidopich, vyslovoval bych NÍKÉ. To je řecky vítězství a ve starém Řecku anglicky nemluvili. Je to stejné jako "sajdr". Správně "sidr", po francouzsku, jenže bych byl za bl-ce. Jazyk, kde a = ej, i = aj, e = i je hodně pošahaný, byť mnozí si myslí, že dokonalejšího není. A "en" se francouzsky vyslovuje nsoově jako "an". Takže spíš Živan..

3
Před 5 měsíci

U článku je uvedeno "před jedním dnem". Ovšem naprosto stejný článek jsem četla už před několika týdny. A zbytečný mi připadal tehdy i teď.

4
Před 5 měsíciUpraveno

Doporučuji autorovi jazykové dovzdělání. Především v angličtině a francouzštině. Špatnou výslovnost teď budou mít především ti, kteří se budou řídit tímto ubohým článkem...

Lidi, prosím vás, do výslovnosti slova Givenchy opravdu žádné "o" nepatří! Je to spíš "an" s nosovkou!

3
Před 5 měsíci
Zuzana Vitulová

Plně souhlasím. A autor by potřeboval aspoň i základy italštiny. Coccinelle se opravdu vyslovují “koččinelle” (ty hlásky jsou zdvojené jen napůl a přízvuk je na “ne”).

2
Zobrazit další reakci
Před 5 měsíci

Nikdo mě nepřinutí vyslovovat značky (pokud bych snad o nich někdy mluvil, jako že nikdy nemluvím), které pocházejí z antických jmen (řeckých nebo latinských) podle anglické výslovnosti. Už v Asterixovi to řekl Julius Caesar: "Podpis - Sízr! ale ne, zatím jen Caesar...". Hermes je vždy "hermes", Venus je Venuše (ne tedy "vínus") a tak podobně.

Také čínské místní názvy nejsou nikdy v českém textu "Ganzhou", ale Kan-čou a podobně.

4
Před 5 měsíci

A když cizinci vyslovují špatně naše značky také se cítí trapně?

23
Před 5 měsíci
Jan Florián

Ale kdeže...🤣

Kolikrát nejsou schopni zapamatovat si ani jméno natož výslovnost značek!!!

Můj partner Luboš...tak to španělům ulehčuje...Lubo.

A oni...Lugo,Lupo,Lufo,Hugo a jiné zhovadilosti.

Já Martina...Maite,Marta...🤣

1
Zobrazit další reakci
Před 5 měsíci

Než poslouchat rady autorů, kteří výslovnost stejně neovládají, je lepší použít některý z portálů, na kterých si lze poslechnout, jak slovo či jméno vyslovují rodilí mluvčí (např. Forvo).

Před 5 měsíci

Podle mě žádné najki, protože je to řecké slovo. Velké národy si vyslovují podle sebe, ale to neznamená že správně.

4
Před 5 měsíci

Koho zajímá jak se to čte, hlavně že na to mám. Schválně to vyslovují blbě abych nasral ostatní.

8
Před 5 měsíci

Skutečně nosné téma, jak jsem bez toho mohl žít. Což kdybych náhodou vyslovil špatně název bot... katastrofa

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt