To je zase blábol!!!
Byl-li bych hnidopich, vyslovoval bych NÍKÉ. To je řecky vítězství a ve starém Řecku anglicky nemluvili. Je to stejné jako "sajdr". Správně "sidr", po francouzsku, jenže bych byl za bl-ce. Jazyk, kde a = ej, i = aj, e = i je hodně pošahaný, byť mnozí si myslí, že dokonalejšího není. A "en" se francouzsky vyslovuje nsoově jako "an". Takže spíš Živan..
U článku je uvedeno "před jedním dnem". Ovšem naprosto stejný článek jsem četla už před několika týdny. A zbytečný mi připadal tehdy i teď.
Doporučuji autorovi jazykové dovzdělání. Především v angličtině a francouzštině. Špatnou výslovnost teď budou mít především ti, kteří se budou řídit tímto ubohým článkem...
Lidi, prosím vás, do výslovnosti slova Givenchy opravdu žádné "o" nepatří! Je to spíš "an" s nosovkou!
Plně souhlasím. A autor by potřeboval aspoň i základy italštiny. Coccinelle se opravdu vyslovují “koččinelle” (ty hlásky jsou zdvojené jen napůl a přízvuk je na “ne”).
Nikdo mě nepřinutí vyslovovat značky (pokud bych snad o nich někdy mluvil, jako že nikdy nemluvím), které pocházejí z antických jmen (řeckých nebo latinských) podle anglické výslovnosti. Už v Asterixovi to řekl Julius Caesar: "Podpis - Sízr! ale ne, zatím jen Caesar...". Hermes je vždy "hermes", Venus je Venuše (ne tedy "vínus") a tak podobně.
Také čínské místní názvy nejsou nikdy v českém textu "Ganzhou", ale Kan-čou a podobně.
A když cizinci vyslovují špatně naše značky také se cítí trapně?
Ale kdeže...🤣
Kolikrát nejsou schopni zapamatovat si ani jméno natož výslovnost značek!!!
Můj partner Luboš...tak to španělům ulehčuje...Lubo.
A oni...Lugo,Lupo,Lufo,Hugo a jiné zhovadilosti.
Já Martina...Maite,Marta...🤣
Než poslouchat rady autorů, kteří výslovnost stejně neovládají, je lepší použít některý z portálů, na kterých si lze poslechnout, jak slovo či jméno vyslovují rodilí mluvčí (např. Forvo).
Podle mě žádné najki, protože je to řecké slovo. Velké národy si vyslovují podle sebe, ale to neznamená že správně.
Koho zajímá jak se to čte, hlavně že na to mám. Schválně to vyslovují blbě abych nasral ostatní.
Skutečně nosné téma, jak jsem bez toho mohl žít. Což kdybych náhodou vyslovil špatně název bot... katastrofa