Je úžasné číst si na internetu, jen je čtenář často zmatený z těch zpráv.Jednou se dočte že spát na levém boku je hrob pro srdce,zde zase jde o úžasnou polohu a takové rozporuplné rady i údaje najde dnes a denně.
Přesně to jsem chtěla napsat: levý bok trpí srdce.... Včera ta, dnes onak: Aby bylo o čem psát a my jsme se mohli opět "poučit", hi hi.... Co budou psát příště? Už mne to zajímá, ha ha.... Tak všem přeji krásnou noca ať spí každý co komu vyhovuje
Zajímavej článek... Kdysi dávno byla moje nejoblíbenější poloha na břiše, s nataženou pravou nohou a levou pokrčenou. Mám drobet poničené lumbosakrální skloubení a v této poloze mi páteř neposílala do nohou "elektřinu" a vyspal jsem se. Na zádech spát nemohu, bo se mi špatně dýchá - záklopka v krku mi způsobuje zástavu dýchání a prudší probuzení 🙂 (a taky chrápání), takže spím na boku. Během noci třikrát i čtyřikrát změním stranu (vždycky, když se vrátím z čůrání, tak měním polohu) a vyspím se v pohodě. Ovšem, na rozdíl od tvrzení v článku, mi pálení žáhy (po nemírném obžerství před spaním) způsobuje poloha na levém boku.
Budu se muset natočit při spaní, abych to zjistil. Když spím, tak spím a nemám tušení, na které straně to zrovna je 🤔
Když spím, tak spím a jak si tělo hoví, to nechávám v jeho režii. Není hloupé.
Spím na pravém i na levém boku a dost často i na zádech, poslouchám své tělo
Pozítří zas vyjde článek, ve kterém to bude všechno naopak. Toto matení čtenařů, napříč tématy, se děje záměrně.
to, ze spani na pravem boku je spatne pro zaludek vi velice dobre kazdy clovek, ktery kdy trpel zaludecnimi (dvanacternikovymi) vredy nebo refluxem.
Tak asi se budu muset na noc pověsit, jen nevím, zda to přežiji. Jednak nevím přesně, jak celou noc spím, musel bych si to natočit, usínám většinou na levám boku a probudím se na pravám, možná spím mezitím i na zádech, to vše jeden velký průšvih.
Kačko, celý život spím na pravém a žádné takové problemy nemám, naopak, je to velmi pohodlné, nemackam si srdce a celkově se probouzim odpočinutý... 😉
A víte že hrudní koš chrání srdce, takže ležením na levém boku si ho nemůžete "mačkat"? Naopak, pokud ležíte na pravém boku je srdce tzv. ve vzduchu a je tím pádem víc zatěžováno? Tak a teď "babo raď"☺️
Tak možná usínám na pravém boku, jinak se během noci všichni obracime o sto šest. To je výzkum tedy, ale neví, že se člověk během spánku otáčí dost často 🤔
Přesně, člověk se v noci obrací z boku na bok nebo i na břicho, záda.